Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku donio je rješenje o provođenju istrage nad šestoricom osumnjičenih da su počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom.


Ujedno, istražni je sudac prihvatio prijedloge iz istražnih zahtjeva te uhićenima odredio pritvor od mjesec dana.

Vezani članci Kuća u Rogotinu u kojoj je ubijen 29-godišnjak Smrtno stradao u obiteljskoj kući: Policija objavila detalje stravičnog ubojstva mladića u Rogotinu Požar katedrale u Nantesu - 1 Uhitili muškarca kojeg se povezuje s požarom katedrale u Nantesu: Izbjeglica iz Ruande u crkvi je radio kao volonter

Istražni sudac to je rješenje donio nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo istražni zahtjev protiv šestorice osumnjičenika. 

U istražnim zahtjevima predloženo je određivanje pritvora zbog opasnosti od ometanja istrage i zbog posebno teških okolnosti pod kojima je djelo počinjeno.

Šestero bivših pripadnika Samostalne uskočke satnije uhićeno je krajem prošloga tjedna zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku krajem 1991. i početkom 1992. godine.

Njih se sumnjiči za ratni zločin u kojemu su žrtve bili Branko Lovrić, Radoslav Ratković, Milutin Kutlić, Alija Šabanović i više zasad nepoznatih osoba.

Ne želeći otkriti identitet uhićenih, policija je rekla da su u Istražni centar privedeni 50-godišnjak iz Jagodnjaka, 64-godišnjak iz Kozjaka, 44-godišnjak iz Osijeka, 40-godišnjak iz Tenje, 43-godišnjak iz Ernestinova i 38-godišnjakinja iz Osijeka.