Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije je prihvatio dopis pučkog pravobranitelja u vezi pritužbe Mirjane Sanader.


Odbor je dopis 'primio na znanje', ali se nije jasno izjasnio da li ga je prihvatio ili odbio. Saborski odbor će Vijeću Hrvatskog novinarskog društva ukazati na dopis.

Vezani članci Slika nije dostupna HHO sazvao izvanrednu sjednicu zbog pritužbi Mirjane Sanader Slika nije dostupna Očeva stigma u sudbinama Petre i Brune Sanader

>> HHO: M. Sanader su ugrožena ljudska prava

SDP-ov dio Odbora je htio da se Vladi uputi prijedlog za poboljšanje Zakona o medijima, jer su prepoznali da je u ovom slučaju bilo nepravilnosti u članku 7. tog zakona, koji se odnosi na zaštitu privatnosti. HDZ-ov dio Odbora se na to usprotivio, a konačni je zaključak da se Odbor mora opet sastati i raspraviti hoće li se taj prijedlog slati u Vladu.

Na Odboru se raspravljalo i o mogućnosti osnivanja Vijeća za medije kao neovisnog tijela koje bi kontroliralo novinarsko djelovanje u slučajevima kao što je ovaj sa suprugom bivšeg premijera.

Zanimljivo je da se tijekom rasprave Odbora nijednom nije spomenulo ime Mirjane Sanader. Podsjetimo, ona se u pismu požalila HHO-u zbog kršenja ljudskih prava prema njoj i njezinoj obitelji, a ponajprije od strane organa vlasti, medija i jedne banke.