Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak 38 stupnjeva

Dosta vam je vrućina? Pripremite se za još više temperature danas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni hidrometeorološki zavod i za ponedjeljak izdaje upozorenje na opasnost od toplinskog vala.

Temperatura će tako ponovno biti više od 35, a ponegdje bi, i to najvjerojatnije u unutrašnjosti Dalmacije, mogle biti i do 37 ili čak 38 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Manje vruće vrijeme očekuje nas u srijedu, a u četvrtak će, nakon ovog vala topline, u većem dijelu zemlje opet biti ugodno i ne previše vruće.

U ponedjeljak ujutro očekuje nas pretežito sunčano vrijeme, uglavnom u kopnenom području pokoji oblak. Bit će za jutro dosta toplo, u unutrašnjosti oko 20, a na moru blizu 25 stupnjeva. Vjetar slab, na Jadranu mjestimice umjeren, većinom s juga.

Središnja Hrvatska:

Iako će prevladavati sunčano, povremeno može biti i umjerene naoblake pa će tako poslijepodne biti mogući i lokalni pljuskovi. Ostaje vrlo vruće uz temperaturu od najmanje 33 pa sve do čak 36 stupnjeva.

Slavonija:

Slično vrijeme očekuje i Slavoniju. Pretežno sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku, a od sredine dana i ovdje može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Temperatura: od 33 do 37 stupnjeva.

Sjeverni Jadran:

Pljuskovi neće biti iznenađenje niti u gorskoj Hrvatskoj, iako će i ovdje danju biti dovoljno sunca. Doduše, ne toliko koliko na Jadranu gdje će vedro uglavnom i prevladavati. Na moru će temperatura porasti preko 32, čak i do 36 stupnjeva, dok će u gorju ipak biti manje vruće, većinom oko 30. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Dalmacija:

U Dalmaciji i sutra sunčano uz jugozapadnjak i zapadnjak te temperaturu oko 33, 34 stupnja. Jedino se u zaleđu očekuje više od 36, a živa u termometru možda se rastegne i do 38.

Temperatura mora:

Temperatura mora većinom je od 24 do 27 stupnjeva. Danas najtoplije u Rabu, čak 28.

UV indeks:

UV indeks je vrlo visok, bit će i sutra pa sa suncem treba oprezno kako ne bi bilo opeklina.

Tri dana kopno:

I u utorak će na kontinentu još biti dosta vruće, a onda će u srijedu vrućina ipak malo popustiti. U četvrtak će se temperatura zatim još malo spustiti pa će tek tada zapravo biti osjetno ugodnije. I idućih dana mjestimice se očekuju pljuskovi i grmljavina, uglavnom u poslijepodnevnim satima, no najčešći će ipak biti u srijedu.

Tri dana more:

Na Jadranu se nastavlja uglavnom sunčano i vruće, čak i vrlo vruće vrijeme. Jedino će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana biti mogućnosti i za lokalne neverine. Od sredine tjedna i ovdje će vrućina malo popustiti, čemu će svakako doprinijeti i bura.

 

Dakle, još dva dana velike vrućine i sparine, a onda nas ipak čeka malo lakše i ugodnije vrijeme. Svakako ne zaboravite da idućih dana na kontinentu može biti lokalnih pljuskova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene