Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čini se da ćemo se na koji dan vratiti u nešto promjenjivije i kišovitije razdoblje, upravo onakvo vrijeme po kakvom je rano proljeće i poznato. Sutra bi se ponegdje temperatura mogla spustiti i blizu 10 stupnjeva. To osvježenje neće biti osobito primjetno duž Jadrana.


Nastavlja se daljnji pad tlaka. K tome, pritjecanjem i hladnijeg zraka sa sjevera vrijeme će u našim krajevima idućih dana svakako biti nestabilnije, odnosno promjenjivije i svježije.

Vezani članci Toplinski val u Zadru (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Povremeni pljuskovi i sparine ostaju još neko vrijeme, temperature i dalje više od 30 stupnjeva Slika nije dostupna Tko čeka taj dočeka: Napokon sunčano i toplo!

U kopnenom području bit će umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše. Duž Jadrana također više oblaka, osobito na sjevernom dijelu gdje će isto tako mjestimice kišiti. U Dalmaciji će se uglavnom zadržati suho. Pri tom će puhati slabo do umjereno jugo.

I poslijepodne u unutrašnjost nosi umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu. Temperatura će se u odnosu na jutro, tijekom dana najmanje mijenjati u ovim sjevernim krajevima gdje će biti svježe uz 11 do 14 stupnjeva. Južnije u kopnenom području, a osobito prema istoku ponegdje može dosegnuti čak i 19.

I u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu sutra će biti promjenjivije i svježije. Također, ponegdje će biti i malo kiše, većinom uz obalu, rjeđe prema Kvarneru. Temperatura u gorju sutra od 12 do 16, na moru između 15 i 17 stupnjeva. Puhat će slab do umjeren južni vjetar i jugo.

>> Danas najtopliji dan od početka godine

Slično s vjetrom i u Dalmaciji. Također južina, no za razliku od ostatka zemlje, unatoč promjenjivoj naoblaci, većinom će biti djelomice sunčano i suho. Najviša dnevna temperatura sutra između 16 i 19 stupnjeva.

Promjenjiv i početak tjedna

Početkom tjedna i dalje promjenjivo, ponegdje s kišom čiju glavninu očekujemo u ponedjeljak poslijepodne te u noći na utorak. U srijedu već sunčanije i toplije.  I na Jadranu će se u prvoj polovici tjedna nastaviti promjenjivo, povremeno s kišom, ali moguće i pljuskovima s grmljavinom, također najviše na prijelazu s ponedjeljka na utorak. Jako i vrlo jako jugo u utorak će okrenuti na buru koja će do srijede već oslabjeti.