Obavijesti Video Pretražite Navigacija
priopćenje policije

Dijelila je snimku vršnjačkog zlostavljanja u Splitu, zaradila je kaznenu prijavu, policija poslala upozorenje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
38-godišnjakinja se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela povrede privatnosti djeteta.

Tri maloljetnice i maloljetnik koji se dovode u vezu sa snimkom koja je 30. ožujka objavljena na društvenim mrežama, a na kojoj se vidi da psihički i fizički zlostavljaju maloljetnicu, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u policiji predani su pritvorskom nadzorniku, a potom su pušteni na slobodu u utorak. 

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je četvero maloljetnika na štetu maloljetnice počinilo veći broj kaznenih djela - od nasilničkog ponašanja, prijetnje i iznude, pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, do povrede privatnosti djeteta i povrede djetetovih prava.

Snimka vršnjačkog nasilja proširila se internetom, a u petak je PU splitsko-dalmatinska izvijestila kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda privatnosti djeteta.

"Policijski službenici Prve policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede privatnosti djeteta.

Naime, sumnjiči se da je na društvenoj mreži javno objavila videozapis neprimjerenog vršnjačkog ponašanja te je on na taj način postao pristupačan većem broju osoba.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Zbog sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela protiv nje slijedi podnošenje prijave redovnim putem, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja", navodi policija u priopćenju.

Također mole građane da svoja saznanja o zlostavljanju djece i vršnjačkom nasilju prijave policiji, između ostaloga i preko online aplikacije Red Button, te da videe ili fotografije na kojima su maloljetnici ne objavljuju javno.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Potvrdio načelnik policije Isplivali šokantni detalji posljednjih trenutaka male Danke: "Probudila se tijekom vožnje"

Upravo pravovremena prijava policiji najbolji je primjer građanske odgovornosti i primjerene reakcije na nasilje, poručuju. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene