Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažne obavijesti

Primili ste upozorenje od MUP-a na Fejsu? Ne nasjedajte!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebookom i putem email-a odnedavno kruže upozoravajuće poruke građanima s logotipom MUP-a. Iz policije kažu, da se oni javnosti ne obraćaju na takav način.

'Ova je poruka za svaku ženu. Naiđete li na uplakano dijete na ulici, koje vas moli da ga odvedete na određenu adresu, ne činite to, već odvedite dijete u najbližu policijsku postaju. Ne vodite dijete na adresu koju vam navodi kao svoju – to je nov način bandi da kradu, siluju i otimaju žene', stoji u jednom takvom upozorenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jako osiguranje Evo u kojem će slučaju utakmica Hrvatska-Srbija biti prekinuta! Slika nije dostupna 'Obijesna vožnja' Dvojica vozača osjetila primjenu novog, strožeg zakona

Iako te poruke prvi vrhu imaju logotip MUP-a i Ministarstva pravosuđa, u policiji negiraju povezanost s tim porukama. 'Policija svoje preventivne poruke ne upućuje na privatne profile na Facebooku. Policija ne radi na takav način', rekao nam je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. Dodao je kako policija takve poruke objavljuje na svojim službenim stranicama.

Isto tako, policija nije zaprimila nikakve slične prijave, koje bi ukazivale na to što poruke poručuju. Ostaje nepoznato tko te uznemirujuće poruke šalje putem Facebooka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene