Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je danas podnijela prve kaznene prijave zbog obijesne vožnje, što je po novom zakonu kazneno djelo.


Dvojica nesavjesnih vozača u Puli i Osijeku prvi su osjetili primjenu novog, puno strožeg Zakona po kojem će se za teške prekršaje ići i u zatvor. Prometni stručnjaci kažu da je ovako rigorozan zakon trebalo donijeti i ranije. U policiji kažu da su prošle godine evidentirali čak 800 tisuća prometnih prekršaja i da će na udaru biti vozači koji ponove isti prekršaj.

>> Novi zakon u primjeni - Puljaninu prijete tri godine zatvora

'Dakle, mora postojati ta obijest i namjera da se počini kazneno djelo. Vozač mora počiniti neki od teških prometnih prekršaja, a to je koncentracija alkohola iznad 1,5 promila. To je vožnja u suprotnom smjeru, pretjecanje kolone na nepreglednom mjestu ili vožnja 50 kilometara više od dopuštene brzine', rekao je Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Je li djevojku u Puli pretukao policajac? (Foto: Dnevnik.hr) Je li djevojka iz Pule pretučena ili se bacala po marici? Policija ispituje njezine navode da ju je policajac više puta udario šakom u glavu Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Mladić koji je motorom divljao Splitom dobio 80 dana zatvora, 14.000 kuna kazne, a na dvije godine ostao bez vozačke