Obavijesti Video Pretražite Navigacija
djeca su stabilno

Primijetili ste da mediji pišu različitu dob talijanske djevojčice koja se otrovala na brodu? Otkrili smo zašto

Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising)
Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Atlantia Cruising
Aktualno Galerija Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Foto: Atlantia Cruising +0 Očevid na brodu Atlantia (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Danima je u fokusu medija i javnosti tragedija koja je zadesila talijansku obitelj na jedrenjaku kod Hvara. Otac je izgubio život, a majka i djeca liječe se u bolnici u Splitu. 5-godišnji dječak i djevojčica koja u nekim medijima ima 11, a u drugima 14 godina. Utvrdili smo koliko doista ima godina i kako se dogodio raskorak.

Ne, da odamah razjasnimo, u ovoj priči nije najvažnije koliko djevojčica ima godina. Najvažnije je da se oporavi i bude dobro, ali ipak je zanimljivo da su tri institucije proteklih tjedan dana izlazile u javnost s dva različita podatka. Stoga se i u medijima pojavljuju različite informacije o dobi djevojčice. Nekima možda nije upalo u oko, možda im nije smetalo, ali mi smo htjeli utvrditi što je istina kako bismo istinito informirali svoje čitatelje.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

Splitsko županijsko državno odvjetništvo prvo je objavilo podatak o dobi stradale djevojčice. U priopćenju su naveli da je 2008. godište, a nedugo potom i PU splitsko-dalmatinska objavila je isti podatak. Međutim danima su iz KBC-a Split izvještavali o zdravstvenom stanju 14-godišnje djevojčice. Na više naših upita, pa i na onaj postavljen u ponedjeljak ujutro, odgovorili su da prema podacima kojima oni raspolažu djevojčica ima 14 godina.

Aktualno Ovo je brod Atlantia na kojem se dogodila nesreća talijanskim turistima: Članovi posade su u šoku! Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Foto: Atlantia Cruising Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Foto: Atlantia Cruising Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Foto: Atlantia Cruising Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Foto: Atlantia Cruising +0 Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Hrvatska Ovo je brod Atlantia na kojem se dogodila nesreća talijanskim turistima: Članovi posade su u šoku! 1/5 >>

U međuvremenu, provjerili smo u Odvjetništvu i policiji jesu li možda oni pogrešno izvijestili. Policija je ponovila da su djeca 2008. i 2014. godište, a onda je i zamjenica županijskog državnog odvjetnika odgovorila na naš upit da djeca imaju 5 i 11 godina.

Stoga smo se s upitom ponovno obratili bolnici koja je u ponedjeljak rano poslijepodne priznala pogrešku. Dežurna liječnica rekla nam je da su na prijmu pogrešno napisali godinu rođenja. ''Žao nam je, zatrpani smo poslom'', rekla je doktorica i objasnila da dob djevojčice nije bila presudna ni važna ni za što u liječenju jer su sve radili na temelju kilaže i površine tijela.

Ne bi bio ni prvi ni posljednji put da mediji pogriješe, ali ovaj put zaista nije do nas. Pogreške se događaju svima, a pristojno je priznati ih i ispričati se. Upravo to je liječnica i učinila.

I na kraju – najvažnije. Djevojčica više nije u Jedinici intenzivnog liječenja već je prebačena na odjel kod majke. Dječak koji ima 5 godina je stabilno i reagira na podražaje. Kad se steknu uvjeti, oboje će nastaviti liječenje u Italiji.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene