Vlasnik jedrenjaka Atlantia Zoran Bauk čeka rezultate istrage i ne želi razgovarati s novinarima. Iz drugog izvora doznajemo da su svi članovi posade dobro, ali u šoku nakon smrti Talijana.

Galerija


''Hvala, ništa, doviđenja'', jedino je što nam je rekao vlasnik broda nakon što smo se predstavili, pa je prekinuo poziv. Zoran Bauk od jučer ne želi komunicirati s medijima i čeka rezultate istrage koja bi trebala utvrditi što je dovelo do trovanja Talijana, od kojih je jedan preminuo, a petero je završilo u splitskoj bolnici.

Vezani članci Vlak u Njemačkoj, ilustracija Braća poginula u željezničkoj nesreći u Njemačkoj: "Žurili su se i prošli prugu iako je rampa bila spuštena" Anton Marović u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Pomoćnik ravnatelja KBC-a Split o stanju dvoje djece s broda koja se bore za život: ''I dalje su kritično, nisu pri svijesti. To nije stanje koje će se riješiti za dan ili dva''

Dvoje djece (5 i 11 godina) još se bore za život. Svi članovi posade su dobro, nemaju zdravstvenih tegoba. Jedino su u šoku nakon nesreće.

Prema podacima iz Registra pomorskih brodova, jedrenjak Atlantia proizveden je 1992. godine u Turskoj. Brod ima jedra i motor s unutarnjim izgaranjem. Trup broda je od drveta, a porivni stroj je dizel četverotaktni. Na stranici vlasnika broda na kojoj se može unajmiti jedrenjak navedeno je da je renoviran 2009. i 2015. godine. Atlantia je duga 21 metar, a široka 6,4 metra.

Atlantia je tradicionalni drveni gulet i jedrenjak za grupe do 11 osoba koji ima klimatiziran salon, blagovaonicu i potpuno opremljenu kuhinju. Na brodu su 4 duple i 1 trokrevetna kabina (dupli + jedan krevet) s kupaonicom (toalet/tuš) i klima-uređajem. Glavna paluba je u tikovini, a ima opremu za morske aktivnosti: kanu, opremu za ronjenje i ribolov, dasku za jedrenje.
''Posada govori engleski i hrvatski, a sastoji se od kapetana, mornara i kuhara koji priprema samo najbolja jela hrvatske i mediteranske kuhinje'', pišu na stranici.

Tjedni najam sada, u špici sezone, jest 11.900 eura.