Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kobni ugljični monoksid

Sprovod talijanskog poduzetnika u utorak: Djeca otrovana na brodu kod Hvara liječenje nastavljaju u Italiji?

Policajac na brodu (Foto: Dnevnik.hr)
Policajac na brodu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Policajac na brodu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Tijelo talijanskog poduzetnika Eugenija Vincija, koji je preminuo od posljedica trovanja ugljičnim monoksidom na brodu tijekom godišnjeg odmora u Hrvatskoj, bit će u utorak pokopano na Siciliji u Italiji. Promijenilo se i stanje dvoje otrovane djece, odnosno djevojčica (11) prebačena je s jedinice za intenzivnu njegu na drugi odjel i znatno joj je bolje. Dječak je zadržan na intenzivnoj njezi.

Eugenio Vinci, preminuo je tijekom godišnjeg odmora s obitelji i prijateljima u Hrvatskoj, na brodu Atlantia kod Hvara. Kao uzrok smrti utvrđeno je bilo trovanje ugljikovim monoksidom.

Talijanski mediji pišu kako će se Vincijev pogreb održati na Siciliji u utorak u 17 sati.

Na brodu je Vinci bio s još sedmero članova obitelji i prijatelja, među kojima i dvoje maloljetne djece, dječaka u dobi od pet i djevojčice u dobi od 11 godina. Oboje djece završilo je u KBC-u Split na liječenju zbog trovanja ugljičnim monoksidom.

Oboje djece nakon tragedije na brodu bilo je više dana na respiratoru zbog posljedica udisanja otrovnog plina, no uspješno su skinuta s respiratora u međuvremenu te je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

Pročitajte i ovo Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) IZAŠLA S INTENZIVNE Dobre vijesti iz bolnice: Djevojčica koja se otrovala na brodu pri svijesti je i komunicira s majkom

"Djevojčica koja je stradala zbog trovanja ugljičnim monoksidom, premještena je u subotu na Odjel za endokrinologiju i neurologiju i sad je zajedno s majkom koja je također stradala od toga trovanja ali nije bila životno ugrožena," potvrdila je u nedjelju Hini pedijatrica Tatjana Ćatipović-Ardelić.

Po njezinim riječima, petogodišnji dječak, koji je također stradao zbog trovanja ugljičnim monoksidom, još je na Jedinici intenzivnoga liječenja gdje se i dalje provode sve mjere intenzivnoga liječenja.

Večernji list  piše da će oboje djece tijekom tekućeg tjedna biti prebačeno u Italiju gdje će se nastaviti njihovo liječenje.

Informaciju smo pokušali potvrditi u splitskom KBC-u, no rekli su nam da oni ne znaju ništa o tome.

Pročitajte i ovo Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Vlasnik i kapetan broda Atlantia pušteni iz pritvora Djeca otrovana na brodu smrti su boljeg zdravstvenog stanja, ali i dalje ne dišu samostalno: Ako im se organi oporave u narednim danima, skinut će ih s respiratora

Policija je prošlog tjedna uhitila vlasnika broda (23) i kapetana broda (27) te ih kazneno prijavila zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Nakon što su obojica iznijeli svoju obranu pred Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu i izjavnili se da se ne smatraju krivima, odlučeno je da se u nastavku postupka protiv njih mogu braniti sa slobode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene