Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nadzorni odbor Croatia leasinga zadužio je Upravu te tvrtke da zbog mogućih nepravilnosti u poslovanju podnese kaznene prijave protiv tvrtki Conforto Auto, Conforto Trgovina i Pupek te da se o svemu obavijesti i HANFA.


Iz Croatia leasinga nestalo je 17 milijuna kuna, a nova Uprava te tvrtke otkrila je da je stara Uprava financirala kupnju vozila za tri navedene tvrtke koje to nisu platile, pišu mediji.

Vezani članci Hrvatska narodna banka HANFA pokrenula nadzor: Jesu li HNB-ovci kršili zakone prilikom trgovanja? Slika nije dostupna Milijunska prijevara s automobilima u Croatia leasingu?

'Nakon indikacija o nepravilnostima u poslovanju, Nadzorni odbor Croatia leasinga zadužio je Upravu da intenzivira naplatu potraživanja prema tim trima tvrtkama, a internu reviziju da utvrdi poslovne aktivnosti s tim tvrtkama', priopćila je danas Croatia osiguranje u čijem je sastavu Croatia leasing.

CO: Korupcija u tvrtki se sustavno istražuje od prosinca prošle godine

Croatia osiguranje navodi da je u prosincu 2009. prema naputku Vlade osnovala tim za provedbu antikorupcijskog programa i izradu antikorupcijskog plana, a da se nepravilnosti i korupcija u tvrtki sustavno istražuju lani od prosinca. 'Posljednjih šest mjeseci intenzivno surađujemo s Državnim odvjetništvom zbog više kaznenih djela. Zbog toga smo osnovali i radnu skupinu koja radi na razjašnjavanju tog i sličnih slučajeva', istaknuo je Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja i Nadzornog odbora Croatia leasiga.

O detaljima interne istrage, kao i okolnostima vezanim uz kaznenu prijavu DORH-u, javnost će biti obaviještena po završetku istrage, navode u Croatia osiguranju. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju