Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestalo 17 milijuna kuna

Prijave zbog nepravilnosti u poslovanju Croatia leasinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorni odbor Croatia leasinga zadužio je Upravu te tvrtke da zbog mogućih nepravilnosti u poslovanju podnese kaznene prijave protiv tvrtki Conforto Auto, Conforto Trgovina i Pupek te da se o svemu obavijesti i HANFA.

Iz Croatia leasinga nestalo je 17 milijuna kuna, a nova Uprava te tvrtke otkrila je da je stara Uprava financirala kupnju vozila za tri navedene tvrtke koje to nisu platile, pišu mediji.

Pročitajte i ovo Vojkovićevo imanje - 14 NIKAD POSAĐENI FOTO Pogledajte kako izgleda imanje Hrvoja Vojkovića i parcela na kojoj su trebali biti tulipani Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

'Nakon indikacija o nepravilnostima u poslovanju, Nadzorni odbor Croatia leasinga zadužio je Upravu da intenzivira naplatu potraživanja prema tim trima tvrtkama, a internu reviziju da utvrdi poslovne aktivnosti s tim tvrtkama', priopćila je danas Croatia osiguranje u čijem je sastavu Croatia leasing.

CO: Korupcija u tvrtki se sustavno istražuje od prosinca prošle godine

Croatia osiguranje navodi da je u prosincu 2009. prema naputku Vlade osnovala tim za provedbu antikorupcijskog programa i izradu antikorupcijskog plana, a da se nepravilnosti i korupcija u tvrtki sustavno istražuju lani od prosinca. 'Posljednjih šest mjeseci intenzivno surađujemo s Državnim odvjetništvom zbog više kaznenih djela. Zbog toga smo osnovali i radnu skupinu koja radi na razjašnjavanju tog i sličnih slučajeva', istaknuo je Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja i Nadzornog odbora Croatia leasiga.

O detaljima interne istrage, kao i okolnostima vezanim uz kaznenu prijavu DORH-u, javnost će biti obaviještena po završetku istrage, navode u Croatia osiguranju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene