Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagreb je već isticao da je spreman pomoći državama u regiji u približavanju Europskoj uniji, a prijevod dokumenata samo je jedan od oblika takve pomoći, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.


U povodu službenog posjeta hrvatskog premijera Ive Sanadera Beogradu, najavljena potkraj tjedna, hrvatski tisak prenio je da će Zagreb Beogradu ponuditi stotine dokumenata koje je za svoje potrebe Hrvatska morala prevesti u procesu približavanja EU.

Vezani članci Slika nije dostupna Isprika: Premješten zbog šale o Papi i kondomima Slika nije dostupna Dali smo jamstva JAT-u, napisi u tisku su netočni

'Prijevod dokumenata pravne stečevine EU-a samo je jedan od mogućih oblika pomoći Republici Srbiji u njezinu približavanju Europskoj uniji', rekao je novinarima glasnogovornik MVEPI-ja Mario Dragun. Podsjetio je da je Hrvatska u više navrata isticala da je spremna podijeliti sa zemljama u regiji svoje iskustvo u približavanju EU. Također je redovito isticala da je euroatlantska budućnost najbolje jamstvo trajna mira i stabilnosti jugoistočne Europe, dodao je Dragun.

U vremenu koje je pred nama moći ćemo konkretnije razgovarati o toj temi, dodao je. Srbijanski mediji javljali su ovih dana o prošlotjednu posjetu predsjednika vanjskopolitičkog odbora srbijanskog parlamenta Dragoljuba Mićunovića Hrvatskoj i njegovim susretima s najvišim hrvatskim dužnosnicima. Tada su prenijeli Sanaderovu izjavu da će njegov skorašnji posjet Beogradu biti dobar temelj za uspostavu boljih gospodarskih i političkih odnosa dviju zemalja.