Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osramotili Hrvatsku

Prijava zbog propuštanja rokova u vezi kapetana Dragana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik udruge 'Hrvatska straža' i bivši hrvatski ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić izjavio je danas u Osijeku da je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja u ministarstvima pravosuđa i vanjskih poslova te Veleposlanstvu RH u Australiji koji su, kako drži, propuštanjem roka za ulaganje žalbe omogućili da se okrivljenik za ratne zločine Dragan Vasiljković pusti na slobodu iz ekstradicijskog pritvora u Australiji.

Na konferenciji za novinare Vekić je ocijenio da su time 'osramoćeni hrvatska država i hrvatski narod' jer je, dodao je, 'zbog propusta službujućih osoba, pušten iz pritvora jedan od najvećih ratnih zločinaca'. Hrvatska država ima dobro plaćene institucije koje su dužne bdjeti nad teritorijalnim integritetom i nad časti te dostojanstvom svojeg naroda. Ako to ovlašteni službenici ne rade, ne znaju, ne mogu, ili neće, nije im mjesto u dobro plaćenim službama hrvatske vlasti, ocijenio je Vekić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok Slika nije dostupna Kapetan Dragan tužit će Hrvatsku i Australiju

U kaznenoj prijavi, koju je podijelio na konferenciji, Vekić među ostalim navodi da je taj propust 'izazvao nesagledive političke posljedice za ugled Republike Hrvatske, sve njezine građane, a naročito za žrtve zlodjela Dragana Vasiljkovića' te da spomenuti propust ima sva obilježja kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti.

>> Kapetan Dragan: Hrvatska je dobila šamar!

Vekić je optužio političke stranke te udruge proistekle iz Domovinskog rata i udruge za zaštitu ljudskih prava zato što nisu reagirale na taj slučaj, pri čemu je njihovu šutnju nazvao 'sramotnom'. 'Ako braniteljske udruge misle da trebaju reagirati samo kada se radi o mirovinama ili nekim pravima, onda se varaju jer one postoje kako bi pazile na prava hrvatskoga naroda i suverenitet ove države', ustvrdio je Vekić.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene