Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijava vozaču zbog prevrtanja autobusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je Županijskom sudu istražni zahtjev protiv Duška Olivarija, vozača autobusa, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

U prometnoj nesreći koja se dogodila prošlog petka, kad se autobus prevrnuo na izlazu s autoceste u Karlovcu, poginule su dvije žene, a 12 putnika je teško ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo ZET-ov autobus Incident u Sesvetama Prijetio vozaču ZET-a i pogodio ga bocom: Sve je počelo zbog gužve u prometu Prometna nesreća kod Venecije Autobus smrti Vozač autobusa uoči nesreće objavio selfie, poznato i što pokazuju snimke, a očevici tvrde: "Nije bilo smisla da to napravi"

Odvjetništvo je navelo kako 'postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni D. O. 10. kolovoza 2007. upravljao autobusom autocestom A1 iz smjera Zagreba u smjeru Karlovca te je dolaskom na odvojak izlaza Karlovac, protivno čl. 51. st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a unatoč tome što je na tom dijelu kolnika brzina vožnje ograničena na 40 km/h, vozio prevelikom brzinom koja je svakako prelazila 100 km/h. 

Zbog navedenog, osumnjičenik nije uspio svladati desni zavoj već je lijevim kotačima autobusa sišao s kolnika, udario u zaštitnu ogradu koju je probio te je došlo do prevrtanja autobusa pri čemu su dvije putnice u autobusu smrtno stradale na mjestu nesreće dok je 12 putnika zadobilo teške tjelesne ozljede'.

>> Karlovački liječnici prozvani zbog smrti putnice

>> Vozač autobusa vozio 103 umjesto 40 km/h

Odvjetništvo predlaže primjenu privremenog oduzimanja dozvole osumnjičeniku, posebno jer je kazneno djelo izvršio kao profesionalni vozač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene