Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslodavci protiv

Prepaid kartice samo uz predočenje prezimena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svatko tko od 1. lipnja bude kupovao prepaid karticu za mobitel morat će predočiti svoje ime i prezime. Hrvatski poslodavci su protiv toga.

Kako kažu, zbog registracije prepaida moglo bi se ugasiti čak 10 tisuća radnih mjesta, jer bi mali trgovci izgubili oko pola milijuna kuna prometa. Upozoravaju i da će legitimiranje korisnika dovesti do smanjenja njihova ukupnog broja. U Hrvatskoj je oko 4 i pol milijuna prepaid kartica, a od 1. rujna svaka bi trebala dobiti ime i prezime. Korisnici će za registraciju morati izdvojiti od 40 do 70 kuna.

Pročitajte i ovo Plaćanje karticama: Ilustracija - 1 Digitalna era Svjedočimo li izumiranju gotovine? Za nove generacije keš više nije kralj, Hrvatska tu nije iznimka Cijena registarskih pločica po izboru Ukras na limenom ljubimcu Znate li koliko koštaju personalizirane registracijske oznake na vozilima? Ovo su cijene, ali i pravila

'Nije pravi trenutak. Kad uzmete u obzir da bismo morali osposobiti i ona prodajna mjesta koja po prirodi stvari nisu ekipirani za takvo što, jer ako njih izuzmemo iz sustava danas, oni će izgubiti taj dio posla. Tu se misli na tisak, na male trgovine,' rekao je Ivica Mudrinić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene