Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor u Platu kraj Dubrovnika položila temeljni kamen za izgradnju trafostanice Plat i priključnih vodova.


Riječ je o jednoj od dvije trafostanice preko koje će se Dubrovnik spojiti s hidroelektranom Plat i tako riješiti problem s opskrbom električnom energijom na tom području.

Vezani članci Nicola Sturgeon "Dosta joj je": Škotska premijerka podnijela je ostavku Katica Maškarić, majka Mate Maškarića Majka radnika poginulog u HE Plat: "Pitamo se jesu li sigurni ovi ljudi koji danas tamo rade"

>> Kosor uručila ugovore o stipendijama

U prvoj fazi, osim trafostanice Plat, vrijedne 370 milijuna kuna, gradit će se i trafostanica na Srđu vrijedna 500 milijuna kuna.

Kosor: Iznimno važan projekt

Predsjednica vlade Jadranka Kosor rekla je tom prigodom da je trafostanica Plat iznimno važan objekt za turizam i gospodarstvo ne samo za jug Hrvatske, nego i za cijelu zemlju.

'Ovim projektom ujedno započinje veliki vladin program koji uključuje 30 velikih investicijskih projekata', rekla je Jadranka Kosor.

HEP ove godine poslovao s dobiti

Govoreći o HEP-u, istaknula je da je ove godine ta tvrtka poslovala s dobiti od milijardu i pol kuna, a ne s gubitkom kao prošle godine, što je rezultat uvođenja reda u javna poduzeća.

Predsjednik uprave HEP-a Leo Begović rekao je da će taj projekt omogućiti brži gospodarski rast Dubrovnika i juga Hrvatske, a dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić zahvalio je premijerki i vladi što u svojemu mandatu rješavaju taj iznimno veliki problem za Dubrovačko-neretvansku županiju. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju