Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor u romskom naselju Paragu

Premijerka ostaje na čelu povjerenstva za Rome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor ostat će na čelu Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome, odluka je to o kojoj je danas osobno izvijestila prilikom obilaska i otvorenja uređenoga romskog naselja Paraga, u općini Nedelišću, u Međimurskoj županiji.

Dolazak premijerke Kosor i privremenog otpravnika poslova izaslanstva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Davida Hudsona obilježio je završetak radova na uređenju komunalne infrastrukture u tomu romskom naselju koje je Europska komisija financirala sa 670 tisuća eura iz programa PHARE, a Vlada RH izdvojila je dodatnih pet milijuna kuna iz ovogodišnjeg proračuna. Osim Paraga, trenutačno se uređuju još tri naselja u Županiji, u što će se uložiti 3,5 milijuna eura, a Vlada RH financirat će 23 posto ukupnih troškova. U sklopu programa IPA uredit će se još dva naselja, Orehovica i Sitnice. Troškovi uređenja tih naselja su 2,5 milijuna eura, a Vlada RH sudjeluje s 833 tisuće eura, rekla je premijerka Kosor.

Pročitajte i ovo Nikola Novak - 1 boje se eskalacije Načelnik Nedelišća o problemu s Romima: "Smatram da je najbitnije obrazovanje i odgoj" Andrija Jarak uhićene dvije osobe Što se krije iza zločina u Međimurju: U zadnjih 25 dana policija u Paragu intervenirala čak 41 put, ubojica je imao više od 90 prijava

Istaknula je kako je ove godine izdvojeno 38,5 milijuna kuna za poboljšanje kvalitete života romske zajednice, a za usporedbu, 2005. taj je iznos bio 2,76 milijuna kuna. Premijerka Kosor također je rekla kako je vidljiv napredak u životu romske zajednice, posebice kad je riječ o izobrazbi budući da je broj romske djece koja polaze osnovnu školu u posljednje vrijeme učetverostručen.

Tijekom posjeta, na novinarsko pitanje o poljednjoj aferi u Podravci, premijerka je rekla kako koalicija HDZ-a i HSS-a zbog afer5e neće puknuti.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene