Premijer Andrej Plenković primio je u utorak predsjednika Grčke Prokopiosa Pavlopoulosa, prigodom njegova službenog posjeta Hrvatskoj, i s njim razgovarao o jačanju bilateralnih odnosa Hrvatske i Grčke, priopćeno je iz vlade.

Galerija


Plenković i Pavlopoulos razgovarali su o jačanju političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Grčke, posebno naglasivši potrebu poboljšanja trgovinske razmjene između dvije zemlje, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Vrijeme se mijenja: Oglašen crveni meteoalarm, očekuju se olujni udari vjetra, ali tu nije kraj promjenama Andrej Plenković (Foto: Pixsell,Boris Scitar/Vecernji list) Plenković o referendumu sindikata: "Želi se isprepadati javnost, nije točno da će svi raditi do 67. godine"

U kontekstu migracijskih izazova na istočno-mediteranskoj ruti, bilo je riječi i o daljnjoj suradnji u području sprječavanja ilegalnih migracija, dodaje priopćenje.

Plenković i Pavlopoulos su se založili i za unaprjeđenje suradnje unutar NATO-a i EU-a i razgovarali i o situaciji u jugoistočnoj Europi te proširenju Europske unije. (Hina)