Premijer Andrej Plenković primio je u utorak predsjednika Grčke Prokopiosa Pavlopoulosa, prigodom njegova službenog posjeta Hrvatskoj, i s njim razgovarao o jačanju bilateralnih odnosa Hrvatske i Grčke, priopćeno je iz vlade.

Galerija


Plenković i Pavlopoulos razgovarali su o jačanju političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Grčke, posebno naglasivši potrebu poboljšanja trgovinske razmjene između dvije zemlje, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Šime Vičević iz Londona prati turističku utrku za 2019. godinu (Foto: Dnevnik.hr) Natjecanje se zaoštrava: Za vratom nam opet pušu nekadašnji konkurenti, a za Hrvatsku imaju jednu veliku zamjerku Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer pozvao branitelje da budu glas razuma: "Bez njih ne bi bilo ni hrvatske slobode ni demokracije"

U kontekstu migracijskih izazova na istočno-mediteranskoj ruti, bilo je riječi i o daljnjoj suradnji u području sprječavanja ilegalnih migracija, dodaje priopćenje.

Plenković i Pavlopoulos su se založili i za unaprjeđenje suradnje unutar NATO-a i EU-a i razgovarali i o situaciji u jugoistočnoj Europi te proširenju Europske unije. (Hina)