Boris Petko, vlasnik kafića iz Uzdolja, u kojem su u srijedu huligani napali goste kaže da su ga napali jer je Srbin. Tukli su ga po glavi i nogama.

Galerija


"Dok sam ja branio glavu od udaraca, drugi me mlatio po nogama. Samo sam gledao gdje su mi žena i djeca", rekao nam je Boris Petko, vlasnik kafića u selu Uzdolje pokraj Knina u kojem je u srijedu divljala skupina huligana

Vezani članci Kninska tvrđava Miloš Stojković koji je Knin nazvao srpskim teritorijem nije ni trebao biti tamo, nego na Baniji Dožupan Nikola Blažević s društvom Šibensko-kninskog dožupana snimili na večeri, on se brani: "Fotografija nije nastala u ugostiteljskom objektu koji bi pružao usluge mimo važećih ograničenja"

Kaže da je večer počela mirno. U kafiću je sjedilo 20-ak gostiju. Bilo je i žena i djece. A onda su se poslije 22 sata vrata naglo otvorila. 

"Upali su maskirani, vidjele su im se samo oči. U rukama su imali šipke i palice. Viknuli su 'Majku vam j...m, Zvezdu gledate!'. Tada je nastao kaos", još uvijek pod dojmom uzrujano govori vlasnik kafića. 

"Sve leti, djeca skaču i vrište. Neki su bježali . Ja sam se pokušao obraniti od tih šipki kojima su me udarali. Bilo je strašno. Nije to dugo trajalo, ali mislim da je bilo organizirano. Obavili su svoje, na brzinu izišli van. Tamo ih je čekao neki auto, pa su pobjegli. To je očito planirani napad. Jedan od njih je pola sata prije napada bio u izvidnici. Popio je piće i otišao. A onda se vratio s ekipom", kaže Petko koji se nada da će huligane brzo kazniti. Misli da napad nije slučajan. 

"To se dogodilo samo zato što sam Srbin. Nije zato što se zovem Ante ili Mate, nego zato što sam Srbin. Ali nadam se da će ih kazniti. Što bi bilo da sam ja nekog sinoć u tom šoku i bijesu ozlijedio? Sreća u nesreći je što su u kafiću bili državljani SAD-a, Francuske, Njemačke i Velike Britanije pa se nadam da će policija i sudstvo odraditi svoj posao " govori Petko koji kafić danas nije otvorio.

"Sve je u kaosu, treba to počistiti, a i supruga i ja imamo noge u zavojima. Njoj su u bolnici šivali ranu. Da ne govorim o šoku. A djeca... Oni će od ovog imati traumu cijelog života!", ljutito zaključuje Petko. 

U srijedu navečer oko 22:30 grupa maskiranih napadača upala je u kafić u Uzdolju i verbalno, a zatim i fizički napala vlasnicu i goste kafića. U napadu je ozlijeđeno pet osoba. Nedugo zatim, ista se stvar ponovila i u Đevrskama. 

Do napada je došlo u vrijeme dok je Crvena zvezda igrala play-off kvalifikacije za Ligu prvaka u Bernu protiv Young Boysa.

Policija je privela nekoliko napadača.