Događaje u tjednu za nama komentira Ivana Petrović.

Galerija


Lovro Kuščević nije mogao izdržati pritisak svih svojih nekretnina, kojih je toliko da ih ne može sve pobrojiti i o svakoj voditi računa. Podnio je ostavku, koju je premijer prihvatio. Uz obligatnu rečenicu svakog posrnulog HDZ-ovca prema kojoj nijedan od njih ne želi biti na teret stranci.

Iako su, obično kažu, nevini, a sve im, pa i silnu imovinu pakiraju Jugoslaveni i mrzitelji Hrvatske. Odlaze jer im je HDZ iznad svega – kao Mamiću Dinamo – jači i od sudbine. Majko mila.

U svim tim kokošarskim pričama pojavio se jedan novi stari izraz: percepcija.

Percepcija je, otkrili su sa sto godina zakašnjenja stranački prvaci u politici, sve. Percepcija je mnogo, ali ni približno ne i sve. Pogotovo tamo gdje ima politike, a u nas je ima sve manje i manje.

Percepcija je jedno, a razgolićene činjenice su drugo. Za lošu percepciju kad se govori isključivo o tom pojmu obično nema snažne činjenične potkrepe, već se ona stvara na posve selektivan i nestvaran način.

Ivana Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) USKOK ozbiljno provjerava Gorana Marića, od policije su zatražili da prikupi i dostavi dokumentaciju te pročešlja Marićeve poslove

Mislav Bago u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Analiza Mislava Bage o situaciji u kojoj se našao ministar Goran Marić: ''Sumnjam da će se njega bilo što pitati''

Obično se događa političarima i državama koji ažurno i angažirano ne prate procese koji se njih tiču, već stalno kasne.

Max Weber, glasoviti klasik sociologije, opisujući politiku kao poziv, kaže da su njoj etički dorasli ljudi posebnog kova koji su kadri pomiriti dva suprotstavljena načela – svoja uvjerenja i odgovornost za posljedice svoga djelovanja.

Zato bi Weber ovima našima – svima bez razlike – trebao biti propisana literatura.

Sve u svemu, Kušćević se vraća u Sabor jer je tako ozakonjeno, a mjesto zastupnika, kako trenutačno stvari stoje, može napustiti samo ako ima još ponešto osobnog moralnog kompasa.

Uskok provodi izvide o off shore kompanijama i muljavinama po Braču.

Cijeli pregled tjedna Ivane Petrović možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Hrvatske prometnice u mjesec dana odnijele 37 života: "Moramo napraviti ceste koje opraštaju pogreške"