Obavijesti Video Pretražite Navigacija
afera nekretnine

Kuščevićeva imovinska kartica: Povjerenstvo za sukob interesa utvrdilo nesklad

Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je nesklad u imovinskoj kartici sad već bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa završilo je postupak provjere imovinske kartice Lovre Kuščevića, potvrđeno nam je. Doznajemo da su utvrdili nesklad, ali zbog činjenice da je postupak prema zakonu zatvoren za javnost, više od toga ne mogu otkrivati.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić dostupni podaci Ovo je nova imovinska kartica Ivana Turudića: Evo što sve posjeduje novi šef DORH-a Slika nije dostupna Broji li zadnje dane? Objavljena nova imovinska kartica Lovre Kuščevića, vrijednost kuće preko noći drastično pala

Zaključak su poslali Kuščeviću na očitovanje. Bivši ministar uprave mora se očitovati u iduća dva tjedna, a ako ne uspije dokazati suprotno i sve opravdati – otvaraju postupak.

Podsjetimo, Kuščevića je Povjerenstvo počelo provjeravati na temelju neanonimne dojave o aferi s nekretninama.

Lovro Kuščević u fokus javnosti dospio je zbog svojih brojnih nekretnina, a u Dnevniku Nove TV pokazao je dokumente o svojim nekretninama i porijeklu imovine. Tvrdi da su optužbe lažne te da je njegova jedina pogreška što nije upisao kuću u katastar.

Na početku afere malo se hvalio i rekao: "Pa tko će voditi računa, Bogu hvala, imam puno nekretnina i nije moguće sve to pratiti!"

Kuščević je tada uvjeravao da je sve samo propust. Na pitanje  je li mu neugodno, odgovorio je: "Niti malo mi nije neugodno, žao mi je da sam to zaboravio, propustio, ne radi se o skrivanju."  Ipak, ovog tjedna dao je ostavku na mjesto ministra i političkog tajnika HDZ-a kako ne bi bio uteg Vladi.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene