Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je nesklad u imovinskoj kartici sad već bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića.

Galerija


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa završilo je postupak provjere imovinske kartice Lovre Kuščevića, potvrđeno nam je. Doznajemo da su utvrdili nesklad, ali zbog činjenice da je postupak prema zakonu zatvoren za javnost, više od toga ne mogu otkrivati.

Vezani članci Lovro Kuščević (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Objavljena nova imovinska kartica Lovre Kuščevića, vrijednost kuće preko noći drastično pala Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kako je izgledao put ministra čije afere ne silaze s naslovnica: Od cjenkanja za gaće do ministarske fotelje

Zaključak su poslali Kuščeviću na očitovanje. Bivši ministar uprave mora se očitovati u iduća dva tjedna, a ako ne uspije dokazati suprotno i sve opravdati – otvaraju postupak.

Podsjetimo, Kuščevića je Povjerenstvo počelo provjeravati na temelju neanonimne dojave o aferi s nekretninama.

Lovro Kuščević u fokus javnosti dospio je zbog svojih brojnih nekretnina, a u Dnevniku Nove TV pokazao je dokumente o svojim nekretninama i porijeklu imovine. Tvrdi da su optužbe lažne te da je njegova jedina pogreška što nije upisao kuću u katastar.

Na početku afere malo se hvalio i rekao: "Pa tko će voditi računa, Bogu hvala, imam puno nekretnina i nije moguće sve to pratiti!"

Kuščević je tada uvjeravao da je sve samo propust. Na pitanje  je li mu neugodno, odgovorio je: "Niti malo mi nije neugodno, žao mi je da sam to zaboravio, propustio, ne radi se o skrivanju."  Ipak, ovog tjedna dao je ostavku na mjesto ministra i političkog tajnika HDZ-a kako ne bi bio uteg Vladi.