Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U tvrđavi Revelin u Dubrovniku večeras je održan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na kojem su se predstavili kandidati te stranke u 10. izbornoj jedinici.


Okupljenima su govorili Frano Matušić, Jerko Rošin i Dubravka Šuica, koji su naglasili kako je Hrvatska u protekle četiri godine pod vodstvom HDZ-a i dr. Ive Sanadera pokrenuta te da su ostvareni svi zacrtani strateški ciljevi.

Rekavši da će HDZ pobijediti i na predstojećim Parlamentarnim izborima kandidati te stranke u 10. izbornoj jedinici istaknuli su izgradnju mosta Pelješac-kopno, autoceste do Ploča a potom do Dubrovnika te izgradnju brze ceste zračna luka Dubrovnik - Luka Dubrovnik.

Također je rečeno da je hrvatska Vlada izdvojila velika sredstva u 57 projekata koliko ih je trenutno realizirano na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Frano Matušić kazao je kako je zanimljivo da je grad s najmanjim prihodom po glavi stanovnika u Hrvatskoj, Metković, a njegov se gradonačelnik kao nositelj liste HSS- i HSLS-a razbacuje brojnim obećanjima.

Matušić se također osvrnuo i na nositeljicu liste SDP-a u 10.
izbornoj jedinici Željku Antunović, kazavši kako ona ne zna što se događa na hrvatskom jugu jer je iz Virovitice, te da ovdje "dolazi sakupljati političke poene".

Kandidati HDZ-a najavili su i ulazak Republike Hrvatske u
euroatlantske integracije što će se, kazali su, sigurno dogoditi pod vodstvom dr. Ive Sanadera koji će sigurno dobiti još jedan mandat.