Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao i situaciju u BiH

Milanović o e-mailu supruge ravnateljici škole: "Da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama"

Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju 15. godišnjice smrti pukovnika HV-a Marka Babića u Vukovaru odgovarao je na pitanja novinara.

Predsjednik Milanović sudjeluje u obilježavanju 15. godišnjice smrti pukovnika HV-a Marka Babića. Položio je vijenac na grob pukovnika Babića na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović pravne posljedice Upozorenje predsjedniku: Pogledajte što je točno napisao Ustavni sud Suci Ustavnoga suda 13 članova suda Tko su suci koji su donijeli odluku o Zoranu Milanoviću? Jedna je svečano otvarala lift, drugi se lažno predstavljao i bio osumnjičen za primanje mita

Milanović je odgovarao na pitanja novinara. Jedno od pitanja bilo je o navodnom pritisku koji je njegova supruga Sanja Musić Milanović vršila na ravnateljicu škole njihova sina zbog zaključenih ocjena.

"Vidio sam da je Sanja, moja supruga, napisala mail. Ostavila je brazdu, duboki trag. Naš mlađi sin ima 17 godina, to više nije dijete, on je već odavno sazrio. Da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama. Ostavila je pisani trag, koji je jedini dokaz", kazao je.

"Utjecaj moje žene je nikakav. Ali ona je moja supruga i sve što piše se gleda drugačije. Ja sam za to da roditelji komuniciraju sa školom", dodao je.

"Ja ne bih to pismo pisao, ja sam bio za to da Marko ide u privatnu školu. Privatne škole su zadnji izbor. Ali to je način zaštite. Ovako te na zub uzme banda. Njihov je posao difamacija mene, oni žele mene srušiti", rekao je Milanović.

Ured predsjednika poslao e-mail

"Ovdje je netko bio optužen, to sam ja ustvari, ne moja žena. U zadnji tren Ured predsjednika, koji su u svojoj dobronamjernosti zatrpali glupim pitanjima, šalje mail koji je moja žena poslala. Sve drugo je laž, anonimne dojave, gluposti i neistine. I oni to uopće ne odrade. Imaš mail star dva tjedna koji je poslala gđa Musić Milanović u kojem govori o stvarima koje nemaju veze s ocjenama", kazao je.

"To mojem sinu ne znači ništa. Zašto je Sanja imala potrebu istjerivat pravdu na taj način, to je njena stvar, ali i moja... Što radi Jutarnji s tim mailom. Normalno, objave ga. Koji drugi dokaz imaš, osim laži?" pitao je. 

"Što je sa zaštitom interesa maloljetnika? Za mene je to odrasli klipan, ne tražim milost od tog šljama. Moja supruga je na sve usmeno upozoravala par mjeseci. Kad je sve završila, imala je potrebu to sve napisati. Ja ne bih. Ali pozivam sve roditelje da to naprave", naglasio je Milanović.

"Uvijek sam na te koji imaju sve petice gledao čudno, pa i na svog sina. Zato ga i podbadam redovito. Fućkaš ti sve petice, ima i bitnijih stvari u životu. Ovdje se radi o jednom predmetu u kojem su ocjene podignute, kako to uvijek bude na kraju godine, iz trojki u četvorke. Ocjene su podignute za šestero učenika. U svim razredima je podignuto 150 do 200 ocjena, a mi smo meta", dodao je.

Zvala ih Ana Hanžeković

"Jučer popodne moju ženu zove Ana Hanžeković. Inače bih ju prijavio SOA-i zbog uznemiravanja, ovako je blokirana. Dobrohotno je rekla: 'Znaš, sprema se neki tekst, pa bi bilo dobro da odgovoriš odmah.' Odmah Hanza Media dobiva mail moje supruge iz Ureda, dok oni nisu ni znali da ikakav mail postoji. Oni ga objave. Ja ga nikad ne bih objavio", rekao je Milanović.

"Moja supruga je duže vrijeme usmeno upozoravala na probleme. Činjenica je da je, kad je sve završilo, imala o tome potrebu pisati", dodao je Milanović i pozvao druge ljude da komuniciraju sa školama.

"Pitat će te zašto imaš pet iz matematike. Jaka stvar - imati sve petice. Zezat će ga u klubu zbog toga. Bit će štreber najobičniji. Ali to je tako kad si dobar učenik. Ako lažeš, varaš, padaš, ponavljaš - postaneš ministar, ako si iz prave bande", rekao je i dodao da je e-mail poslan u trenutku kad se očekivalo da se ocjene više neće mijenjati.

"Smatram ovo gubljenjem vremena kad smo mi u pitanju. Naš mali je trebao ići u privatnu školu da se zaštiti od ološa. Neka ispitaju kako je školu prošao glupi Bane", rekao je i naveo kako je upućen poziv i DORH-u kako bi se provjerilo je li napravljeno kažnjivo.

"Moj sin završava školu za godinu dana i onda će se upisati u HDZ", zaključio je Milanović.

O stanju u BiH

Na pitanje o BiH i promjeni mišljenja na samitu NATO-a, vezano za proširenje Saveza, uzvratio je pitanjem - što je mogao više napraviti za te ljude?

"U BiH počinje izborni proces. To je ono što sam bio u Madridu. Što sam mogao i trebao napraviti u Madridu? Bacit bombu ko Boško Buha. Ja sam napravio sve, Plenković se ne bi usudio sjesti na avion i otići tamo. Ja sam tamo bio", rekao je.

"Postoji šira slika. Bolest u BiH se zove hipertenzija, koju morate tretirati stalno inače će vas ubiti, to je visoki tlak. Uvijek ćete naći nekog Hrvata kojeg će se kupiti da za njega drugi glasaju. Alijina stranka ima Hrvate za Dom naroda. Kako se to zove? Let iznad kukavičjeg gnijezda, da vidiš tuđa jaja", kazao je Milanović.

"Neka mi netko objasni - što rade Hrvati, kandidati SDA-a na listama? Oni će se boriti za hrvatske interese? Ili će bit na hotlineu s Bakirom", dodao je.

"Bundestag radi na deklaraciji o BiH. Sponzor, odnosno autor te deklaracije se ne zove ni Hrvoje ni Jovan, nego se zove vjerojatno Muhamed. Znate me, nemam ništa protiv muslimana. U toj deklaraciji koja samo što nije prošla se BiH zaziva kao građanska država. To je ustvari državna politika Njemačke. Što bismo mi trebali napraviti? Reć 'prste dalje'? Imamo Bošnjaka koji glumi građanina, penetrirao je u SPD... Gdje su tu Hrvati? Kukavičje gnijezdo", pitao je Milanović i dodao da se boji njemačkih vizija kojih se boji jer su jedino ruske opasnije.

Kritika Saboru i premijeru

"Što radi Hrvatski sabor, što rade samozadovoljni ljudi? Šta radi HDZ? Zivkaju okolo za nekretnine? Možda namještaju bolje ocjene svojoj djeci, ponavljačima. Izborni zakon nije promijenjen, a tu je ovakva izdajnička Vlada. Ovo je izdaja", kazao je Milanović i istaknuo da je premijer Andrej Plenković "nesposoban, neuk i smiješan".

"Najtužnije je da je on moj proizvod, inače bi ovdje premještao vijence, što je častan posao, ali za to ne treba puno škole", rekao je.

Za Dragana Čovića je naglasio da je "najveći lopov". "Živi u Mostaru s obitelji i unucima. Nije kandidat", rekao je.

"Plenković je napravio sve tim ljudima, on je njihov svodnik, ali ti ljudi tamo nisu kurve, to je ponosan narod", zaključio je Milanović. 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene