Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sjedištu Glavnog stožera

Milanović se sastao s vojnim vrhom: Razgovarali o Ukrajini i hrvatskoj ulozi u ratu

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na proširenom Kolegiju načelnika Glavnog stožera OSRH u sjedištu Glavnog stožera.

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na proširenom Kolegiju načelnika Glavnog stožera.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

Razgovaralo se o vojnoj i sigurnosnoj situaciji u Ukrajini, ali i regiji, nastaloj zbog ruske agresije na Ukrajinu. Prezentirane su i raspravljene aktivnosti NATO-a u novonastaloj sigurnosnoj situaciji te obveze Republike Hrvatske kao članice saveza.

Na sastanku proširenog Kolegija načelnika Glavnog stožera razgovaralo se i o stanju u Oružanim snagama RH, pri čemu je analizirana situacija u svim granama Hrvatske vojske i po svim zapovjedništvima.

Uz načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja i njegovog zamjenika general pukovnika Sinišu Jurkovića, na sastanku su sudjelovali I general pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, brigadni general Michael Križanec, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, general pukovnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu i brigadir Ivan Miloš, zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga.

Uz predsjednika Republike na sastanku je bio Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene