Obavijesti Pretražite Navigacija
Dan općine Legrad

Milanović poručio: "To je vaš novac i budite dovoljno pametni da ga uzmete"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Ante Cizmic/Cropix
Predsjednik Republike Zoran Milanović u utorak je u Legradu na svečanoj sjednici u povodu Dana općine rekao da je smisao života za nas i ovu generaciju hrvatska država, a onda EU i NATO i sve ono što gledamo oko sebe, a istaknuo je da je novac iz fondova EU naš novac na kojem nikome ne treba biti zahvalan.

"Pripadamo Zapadu, ali smisao života za nas i ovu generaciju je hrvatska država, Republika Hrvatska, a onda Europska unija i NATO i sve ono što gledamo oko sebe. Gledajući pri tome da nas nitko ne uvuče, bez naše volje i naše želje, u bilo koji drugi ili treći sukob", rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović na svečanosti u povodu Dana općine Legrad u Koprivničko-križevačkoj županiji.

 

Govorio je o deset godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji te tom prigodom rekao kako smo ulaskom u Europsku uniju "ušli u društvo najbogatijih i najiskusnijih poznavatelja svih trikova i u tome moramo sudjelovati", priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

"Prije deset godina ušli smo u Europsku uniju i tu su trebale prestati sve brige, sve nedoumice, nestašice i trebao je početi jedan puno bolji život, ali nije. To je samo jedno razvojno stanje u našem životu i u postojanju demokratske Hrvatske“, rekao je predsjednik Milanović te istaknuo kako je novac iz europskih fondova naš novac na kojem nikome ne treba biti zahvalan. "To je vaš novac i budite dovoljno pametni da ga uzmete", poručio je.

Nadalje, naveo je kako je Hrvatska okružena prijateljima i partnerima te usporedivši hrvatska sela s mađarskim i slovenskim selima rekao: "Ovdje sela izgledaju malo bolje, u Sloveniji bolje nego kod nas, te razlike postoje. U Europsku uniju smo ušli da se natječemo s najboljima, za status najboljih i najneovisnijih. To znači onih koji najbolje stvaraju. Za tu borbu trebaju novac, ideje, ljudi". Dodao je i kako se novac iz Europske unije plasira tamo gdje nema direktne zarade.

Čestitajući stanovnicima Legrada Dan Općine i trideset godina postojanja predsjednik Milanović je još rekao: "Prvih trideset godina je vrijeme u kojemu ste se morali dokazati da imate pravo na život. Ukinuti općine s manje od 2000 stanovnika nije pravedno. Ovaj sustav je pokazao da je održiv".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, predsjednik RH Gaf na svečanosti VIDEO Pogledajte Milanovićevu borbu, mučila ga jedna riječ: "La..."

"Vlast je ono za što se trebate boriti i u okvirima svojih mogućnosti. Možete imati mnoge atribute vlasti, a to je novac i pravo da odlučujete o svojim poslovima. Taj novac nije velik, njegovi izvori su ograničeni, ali su dovoljni za pristojan život i za organiziranje tog života", poručio je predsjednik Milanović.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović "Mučim se ko Isus" Milanović poručio: "Između 'Za dom spremni' i 'Slava Ukrajini' nema razlike"

Osim predsjednika Milanovića na svečanoj sjednici govorili su predsjednik Općinskog vijeća Općine Legrad Alen Dedi, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, u ime nazočnih načelnika i gradonačelnika Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene