Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni nastaviti dijalog

Babić: Ovako brutalan pritisak nikada nismo doživjeli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sindikata liječnika Ivica Babić bio je gost Dnevnika Nove TV.

Za Dnevnik Nove TV Babić je kazao kako u 23 godine, koliko je na sindikalnoj sceni, nikada nisu doživjeli tako 'brutalan pritisak' te da se krše prava štrajkaša na dvije razine. 'Popisuju se poslovi i popisuju štrajkaši', kazao je. Dodao je da od Državnog inspektorata očekuju zakonito postupanje jer je štrajk zajamčen zakonom i konvencijama.

>> Štrajkaši pozvali inspekciju zbog 'brutalnih' pritisaka

Na pitanje o odazivu štrajkaša, Babić je pozvao sve štrajkaše da sudjeluju u akciji '5 do 12' te da sutra u 5 do 12 izađu ispred bolnica kako bi svima pokazali koliko ih zapravo ima. Kazao je i da se nastavak pregovora može očekivati ionog trenutka kad ministar odgovori na njihov zahtjev.

'Prije točno 43 dana u pisanom obliku i potpisano smo dostavili ono što tražimo. Od njega tražimo pisano očitovanje i nakon toga smo spremni nastaviti dijalog na svakom mjestu i u svako doba jer mi ovaj spor moramo riješiti', kazao je Babić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zdravstvo Štrajkaši koji su prekinuli štrajk nastavljaju pregovore Slika nije dostupna Očekuje definitivan tekst zaključaka Babić: Mislim da se primičemo radikalizaciji štrajka!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene