Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne baš uobičajene scene

Dan u kampanji s Ivom Josipovićem: 'Mislim da dobro izdržavam napor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Znam bit nekad umoran, ali to je normalno. Mislim da dobro izdržavam napor', rekao nam je kandidat Ivo Josipović koji će do kraja kampanje prijeći preko deset tisuća kilometara.

Proveli smo u kampanji jedan dan s Ivom Josipovićem. Otkrivamo vam kako se priprema te o čemu razgovara s građanima. Vozili smo se s njim u autobusu i snimili ne baš uobičajene scene. Pitali smo ga i o ZAMP-u koji mu kritičari često predbacuju!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez naslovnica Predsjednički izbori nisu izazvali veliku pozornost u srbijanskoj javnosti Slika nije dostupna Interaktivna karta OVDJE provjerite rezultate izbora po županijama i gradovima

'Kad pogledate na ploču malo zastrašujući raspored koliko slova, koliko mjesta a'l jedan je život', rekla je glasnogovornica predsjedničke kampanje Ive Josipovića, Mladenka Šarić. Objasnila je da kad dolaze ujutro na posao svi pjevaju, jer ipak je njihov predsjednički kandidat glazbenik.

Josipović protiv toga da se Predsjednik bira u Saboru

Josipović nije pjevao. Put do Zagorja iskoristio je za svježe vijesti. Ali i za odgovore na brojne upite. U Humu na Sutli dan mu je počeo pjesmom. Put je nastavio do Bedekovčine, Lobora, Zlatara, Zlatar Bistrice, Konjščine. Obišao je tvornicu kaljevih peći. Družio se s građanima. Djecom. Popio je preko nekoliko kava. Dijelio je autograme. Spava, kaže, svega nekoliko sati.

'Pa znam bit nekad malo umoran, ali to je normalno', rekao je Josipović ekipi Dnevnika Nove TV.

Tisuće volontera u kampanji

U kampanji sudjeluje nekoliko tisuća volontera. A iz mjesta u mjesto - sve je pod budnim okom dvije glavne Josipovićeve operativke - glasnogovornice i šefice kampanje.

'Puno je ljudi koje moramo umrežiti, iskordinirati, ali do sad je sve bilo maksimalno uhodano', rekla nam je Tamara Obradović Mazal, šefica izbornog stožera Ive Josipovića.

U Zagorju je kolegi glazbeniku obećao doći na koncert. Kupio je i karte.

Josipović: HDZ želi kancelarskim sustavom uskratiti građanima izbor predsjednika

Autorska prava regulirana su za novu pjesmu - Pravi put - skladanu za kampanju! Cijenu pjesme otkrit će tek u izvješću. Obradović Mazal kaže da se ne radi o visokom iznosu, te kako su pazili da pjesma ima simboliku.

O ZAMP-u

A ZAMP je upravo česta tema zbog koje se Josipović nađe na meti kritičara.

'Mislim da mi ZAMP treba bit jedna od zasluga', kaže.

'Ne, ne, nema tu pogodovanja. Nikada državna kontrola ni pod vlašću HDZ-a veći broj godina, a ni SDP-a nije našla nikakvu nezakonitost', odgovorio je na pitanje je li pogodovao prijateljima.

Dijele bedževe, olovke i letke

A kako se u Zagorju program odužio, u Čakovec se kasnilo. No u domu umirovljenika nisu mu zamjerili. A kako im je - najbolje su mu opisali kroz popevku. Posjetio je i obrtničku komoru. U DVD-u Slakovec čak se i zaplesalo.

Grabar Kitarović: Ne smije se dopustiti da Josipović vodi državu u propast

Ako, ili kako sam kaže 'kad pobijedi na izborima', sigurno će, kaže, ući u jednu drugačiju fazu vođenja politike.

'Nemojte to očekivat to je nešto što nema veze s politikom. Ja se neću mijenjati', odgovorio je na pitanje možemo li očekivati da će biti oštriji.

Proći će više od 10.000 kilometara

Na božićni koncert u Ivancu - Ivo Josipović – kasnio je više od pola sata. Dan mu je i počeo i završio pjesmom. Prošao je oko 350 kilometara. U 17 dana zasigurno će i preko deset tisuća. Sve za glasove birača.

Jedan dan u kampanji provest ćemo i s ostalim kandidatima. U utorak ćete vidjeti kako izgleda dan Ivana Vilibora Sinčića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene