Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozvala predsjednika

Grabar Kitarović: Ne smije se dopustiti da Josipović vodi državu u propast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemlja nam je na rubu bankrota, 90 posto građana kaže da država ide u krivom smjeru, a Josipović kaže da je to pravi put. Nažalost, to je pravi put u propast, rekla je HDZ-ova kandidatkinja.

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ponovno je u nedjelju prozvala aktualnog predsjednika i svoga protukandidata Ivu Josipovića kako negira da Hrvatska ide u krivom smjeru, već govori da je to pravi put, te istaknula kako mu se ne smije dopustiti da izbori novi predsjedničku mandat i 'Hrvatsku odvede u propast'.

Pročitajte i ovo Pravo na pobačaj u Francuskoj - 4 Ispisala povijest "Ovo je povijesni događaj": Tisuće ljudi na ulicama Pariza, prva zemlja na svijetu koja je u svoj ustav unijela pravo na pobačaj Slika nije dostupna Bura reakcija I bivša predsjednica odgovorila Škori srednjim prstom: ''Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će 'baja' reći''

'Zemlja nam je na rubu bankrota, 90 posto građana kaže da država ide u krivom smjeru, a Josipović kaže da je to pravi put. Nažalost, to je pravi put u propast i tako neće ići i nećemo mu dopustiti, na njegovu veliku žalost, da završi posao koji je naumio, da odvede Hrvatsku u propast', poručila je Grabar Kitarović na predizbornom skupu u sportskoj dvorani na splitskim Gripama.

Aktualnom predsjedniku zamjerila je i da samo vodi računa o vlastitom rejtingu, a ne o rješavanju poteškoća u Hrvatskoj, istaknuvši da ona kao predsjednica neće brinuti o svojem, nego o rejtingu Hrvatske.

'Hrvatsku ću odvesti u bolji život'

Vladu je optužila da najavom monetizacije autocesta želi rasprodati nacionalno blago. 'Oni žele rasprodati autoceste za 19 milijardi kuna, koliko iznose pristigle ponude, ali mi im kažemo - nećete rasprodati naše nacionalno blago zbog toga što ste nesposobni i ne znate upravljati državom', istaknula je Grabar-Kitarović.

Ponovila je i optužbe da je to što je Vlada ove godine iz EU fondova povukla 'nula kuna' ravno izdaji i pronevjeri novca koji je trebao doći u Hrvatsku, a kao svoj prvi potez kao predsjednice najavila je sazivanje sjednice Vlade i poziv premijeru Zoranu Milanoviću da kaže kojim smjerom Hrvatska ide.

'Reći ću mu - idemo sazvati sjednicu Vlade. Izvolite gospodo i dame, položite račune o tome kako danas stoji Hrvatska, kako se živi u Hrvatskoj i što ćete napraviti za Hrvatsku. Ako nemaju rješenja da Hrvatsku izvedu iz ove duboke krize, da nas maknu s ruba ponora, onda ćemo im reći - dame i gospodo, pokupite svoje papire i odite s Markova trga i Banskih dvora, idemo raspisati izbore i dovesti one koji znaju, mogu i hoće', poručila je Grabar Kitarović.

'Za dva tjedna počinje obnova Hrvatske'

Za predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, uvjerenog u pobjedu HDZ-ove kandidatkinje, za dva tjedna kada su predsjednički izbori 'počinje obnova Hrvatske'. 'Ne treba nam predsjednik Republike koji za savjetnika uzima onoga koji veliča Miloševića ili ima savjetnika koji naše branitelje uspoređuje s Ku Klux klanom', rekao je Karamarko.

Istaknuo je kako je Hrvatska došla do crte od koje nema povlačenja, jer povlačiti se, kazao je, znači dopustiti sadašnjoj vlasti da uništava hrvatsku državu. 'Mi ćemo na parlamentarnim izborima demontirati lažnu hrvatsku socijaldemokraciju, koja nije ništa drugo nego jugonostalija i jugofilija', istaknuo je. 'Mi jesmo antifašisti, ali mi jesmo i antikomunisti', dodao je.

'Neiskorištavanje novca iz EU fondova je 'ravno veleizdaji'

Predsjednik splitsko-dalmatinskog županijskog HDZ-a Ante Sanader poručio je kako su predstojeći predsjednički izbori prigoda da se maknu s vlasti 'oni koji ne žele Hrvatsku', pozivajući birače da 28. prosinca u što većem broju izađu na birališta i glasuju za Kolindu Grabar Kitarović

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorć zamjerio je, pak, Josipoviću što je u predsjedničku kampanju krenuo s Trga Josipa Broza Tita. 'Takvim postupkom Josipović nas ponovno vraća u prošlost i pokazuje pravu narav i ciljeve svoje politike', kazao je Škorić.

Odgovorila i na Josipovićevo pitanje o pobačaju

Prije središnjeg skupa u Splitu, Grabar Kitarović je s HDZ-ovcima bila i u posjeti Šibensko-kninskoj županiji (Knin, Sinj, Drniš), gdje je odgovorila na Josipovićev poziv svim kandidatima da javno kažu svoj stav o pobačaju.

'Ja sam za život, ali isto tako poštujem pravo na izbor. Nisam za zabranu pobačaja zato što ona nigdje nikada i nikome nije donijela dobro. Ali, ja sam za pozitivne mjere poput edukacije muškaraca i žena, psiholoških i ostalih savjeta koji pomažu ženi da prebrodi tu stresnu situaciju te odluči hoće li zadržati trudnoću. Zatim, isto tako sam za to da se u potpunosti ukloni društvena stigma sa žena koje su rodile izvan braka i njihove djece te da se olakšaju posvajanja', poručila je.

'Na poziv protukandidata kažem da ću odgovoriti na svako postavljeno pitanje, ali isto tako ću njemu postaviti pitanje da napokon ocijeni rad Vlade', dodala je Grabar Kitarović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene