Kolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović Foto: Josip Regović/Pixsell

Predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović osudila je trostruko ubojstvo u Splitu. Poručila je kako je neprihvatljivo da pojedinci uzimaju pravdu u svoje ruke, ali da je neprihvatljiva i ''neučinkovitost pravosuđa''.


''Osuđujem svaku vrstu nasilja. Neprihvatljivo je da pojedinci 'uzimaju pravdu u svoje ruke', ali je isto tako neprihvatljiva sporost i neučinkovitost pravosuđa. Moramo pravosudni sustav i sustav progona organiziranog kriminala učiniti učinkovitijim kako bi se građani osjećali sigurni i zaštićeni'', poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović o trostrukom ubojstvu u centru Splita.

Vezani članci Ivica Puljak Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst" Policija, ilustracija - 1 Sramotni incident: Na splitskoj plaži napadnuti mladić i djevojka, državljani Srbije

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo je 25-godišnji Filip Zavadlav, a njega bi danas trebao ispitati županijski državni odvjetnik. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku. Ubojica se nakon krvavog pohoda, za koji je navodno motiv osveta, stigao presvući i odbaciti automatsku pušku nedaleko od mjesta masakra, a policiju je čekao u kafiću i nije se opirao uhićenju. U potragu za njim bilo je uključeno 150 pripadnika temeljne, prometne, interventne i specijalne policije uz pomoć Antiterorističke jedinice Lučko.

Policija je odbacila mogućnost da se radilo o obračunu unutar kriminalnih skupina i izvijestila da istraga obuhvaća i još tri osobe koje policija ne dovodi u direktnu vezu s izvršenjem tog kaznenog djela, ali ih povezuje s nekim drugim kaznenim djelom koje se može povezati s ubojstvima.