Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Osuđujem svaku vrstu nasilja''

Predsjednica o ubojstvima u Splitu: ''Neprihvatljivo mi je da pojedinci uzimaju pravdu u svoje ruke''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović osudila je trostruko ubojstvo u Splitu. Poručila je kako je neprihvatljivo da pojedinci uzimaju pravdu u svoje ruke, ali da je neprihvatljiva i ''neučinkovitost pravosuđa''.

''Osuđujem svaku vrstu nasilja. Neprihvatljivo je da pojedinci 'uzimaju pravdu u svoje ruke', ali je isto tako neprihvatljiva sporost i neučinkovitost pravosuđa. Moramo pravosudni sustav i sustav progona organiziranog kriminala učiniti učinkovitijim kako bi se građani osjećali sigurni i zaštićeni'', poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović o trostrukom ubojstvu u centru Splita.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo je 25-godišnji Filip Zavadlav, a njega bi danas trebao ispitati županijski državni odvjetnik. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku. Ubojica se nakon krvavog pohoda, za koji je navodno motiv osveta, stigao presvući i odbaciti automatsku pušku nedaleko od mjesta masakra, a policiju je čekao u kafiću i nije se opirao uhićenju. U potragu za njim bilo je uključeno 150 pripadnika temeljne, prometne, interventne i specijalne policije uz pomoć Antiterorističke jedinice Lučko.

Policija je odbacila mogućnost da se radilo o obračunu unutar kriminalnih skupina i izvijestila da istraga obuhvaća i još tri osobe koje policija ne dovodi u direktnu vezu s izvršenjem tog kaznenog djela, ali ih povezuje s nekim drugim kaznenim djelom koje se može povezati s ubojstvima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene