Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović reagirala je na slučaj Darka Kovačevića Daruvarca koji je nakon brutalnog premlaćivanja djevojke pušten na slobodu.

Galerija


Nakon mnoštva reakcija na slučaj puštanja na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca, koji je brutalno premlatio djevojku, o svemu se oglasila i predsjendica Kolinda Grabar-Kitarović putem svojeg Facebook profila.

Vezani članci Policija (Dnevnik.hr) MUP potvrdio: Pokradeni (i) čuvari članova obitelji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović - "Izrečena je disciplinska mjera..." Građanska inicijativa (Foto:Pixsell,Goran Stanzl) Inicijativa #spasime nakon sastanaka s premijerom i predsjednicom: "Pratit ćemo ostvarivanje ciljeva i rokova"

"Država koja nije u stanju stvoriti uvjete da se presuda za brutalno nasilje nad ženom donese u primjerenom roku i u kojoj ne postoje zaštitni mehanizmi da se spriječi manipuliranje proceduralnim pravilima, ima ozbiljan problem. I ne, ovo nije pritisak na pravosuđe, nego izraz ogorčenja žene i majke", napisala je predsjednica Grabar-Kitarović.

 

Podsjetimo, ranije je reagirao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, koji je stigao u Zadar gdje se sastao s predsjednikom Županijskog suda, predsjednicom Općinskog suda te sa županijskim i općinskim državnim odvjetnikom.

Bošnjaković je poručio kako nije dobro da "da nam okrivljenik nakon 6 mjeseci bude pušten na slobodu, a svi znamo o kakvom se kaznenom djelu radilo i što se sve tu stavlja na teret".

Ministar Bošnjaković nakon hitnog sastanka zbog slučaja Daruvarac: "Nije dobro da je okrivljenik pušten na slobodu"

Melania Trump: Dokaz da ne trebate "golu" haljinu kako biste izgledali senzualno