Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć Slavoncima

Predsjednica iz Osijeka uputila apel Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar Kitarović na vlastitoj koži je osjetila osječke komarce.

Nakon što je osječke komarce osjetila na vlastitoj koži, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poslala je danas iz Osijeka apel Vladi da pomogne Slavoncima u borbi protiv komaraca. Zabrinuta zbog loše gospodarske i demografske slike Slavonije predsjednica je čelnicima Osječko-baranjske županije i grada Osijeka obećala pomoć.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Andrej Plenković Male ili nikakve šanse Od 170 amandmana Vlada prihvatila samo jedan HDZ-ov. Oporba ljuta: "Apeliram da se prijedlog dostavi premijeru u obliku štafete"

Najavila je da će na jesen na nekoliko dana svoj ured preseliti u slavonsku metropolu, te da će ondje organizirati međunarodni gospodarski forum.

Pozvat će i srbijanskoga premijera Aleksandra Vučića da joj se pridruži.

'Predložit ću gospodinu Vučiću da negdje na jesen ove godine organiziramo gospodarski forum koji bi se održao ovdje u Osijeku i koji bi povezao Hrvatsku i Srbiju, naše gospodarstvenike s jedne i druge strane granice u smislu malogranične i prekogranične suradnje, ali i zajedničkog korištenja sredstava iz EU', poručila je Predsjednica.

'Otopljavanje međusobnih odnosa između dviju država i dva naroda nama na lokalnoj razini će bitno pomoći u vođenju lokalne politike', rekao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene