Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolinda Grabar Kitarović na vlastitoj koži je osjetila osječke komarce.


Nakon što je osječke komarce osjetila na vlastitoj koži, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poslala je danas iz Osijeka apel Vladi da pomogne Slavoncima u borbi protiv komaraca. Zabrinuta zbog loše gospodarske i demografske slike Slavonije predsjednica je čelnicima Osječko-baranjske županije i grada Osijeka obećala pomoć.

Vezani članci Istraživanje o koronavirusu Istraživanje Dnevnika Nove TV: Vlada ima gotovo nezabilježenu potporu građana u borbi protiv epidemije koronavirusa Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Oglasila se i Predsjednica: "Moj stav se nije promijenio, poštujem dostojanstvo i rad nastavnika, a štrajk je ustavno pravo"

Najavila je da će na jesen na nekoliko dana svoj ured preseliti u slavonsku metropolu, te da će ondje organizirati međunarodni gospodarski forum.

Pozvat će i srbijanskoga premijera Aleksandra Vučića da joj se pridruži.

'Predložit ću gospodinu Vučiću da negdje na jesen ove godine organiziramo gospodarski forum koji bi se održao ovdje u Osijeku i koji bi povezao Hrvatsku i Srbiju, naše gospodarstvenike s jedne i druge strane granice u smislu malogranične i prekogranične suradnje, ali i zajedničkog korištenja sredstava iz EU', poručila je Predsjednica.

'Otopljavanje međusobnih odnosa između dviju država i dva naroda nama na lokalnoj razini će bitno pomoći u vođenju lokalne politike', rekao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.