Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predstavila je projekt ustupanja šume Pantovčak gradu Zagrebu.

Galerija


Riječ je o 95 hektara, a gotovo 70 posto od toga Predsjednica predaje Vladi, nakon čega će se kompleks urediti kao park-šuma za građane.

Vezani članci Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objavila post s heštegom #Jakovjeizdržao (Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović) Grabar-Kitarović oduševljena: "Vatreni, pucam od ponosa!" Objavila i poruku o suprugu Jakovu Svečani prijam na Pantovčaku (Foto: Ured predsjednice) Dan državnosti: 1000 uzvanika stiže na svečani prijam u Ured predsjednice

O dijelu otvorenom za građane brinut će ili Park prirode Medvednica ili grad Zagreb. Park bi svoja vrata za građane mogao otvoriti već za nekoliko mjeseci. A imat će što i vidjeti, jer neki od stanovnika su i zastićene vrste poput muflona, sivog sokola i šišmiša.

U svom obraćanju predsjednica je priznala da je pogriješila kad je u kampanji najavljivala da će se preseliti s Pantovčaka.

"Zalagala sam se da dužnosnici imaju snage i mudrosti priznati pogreške, tako i ja danas priznajem svoju. Tada nisam mogla zamisliti da država ne može osigurati zamjenski, odgovarajući objekt za Ured predsjednice", kazala je Predsjednica.