Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predstavila je projekt ustupanja šume Pantovčak gradu Zagrebu.

Galerija


Riječ je o 95 hektara, a gotovo 70 posto od toga Predsjednica predaje Vladi, nakon čega će se kompleks urediti kao park-šuma za građane.

Vezani članci Mirjana Hrga, arhiva (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Pantovčak o angažmanu Mirjane Hrge: ''Odluka još nije donesena'' Mate Radeljić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Vlado Galić odlazi s Pantovčaka... ali to nije sve, hoće li se Predsjednica zahvaliti i Mati Radeljiću?

O dijelu otvorenom za građane brinut će ili Park prirode Medvednica ili grad Zagreb. Park bi svoja vrata za građane mogao otvoriti već za nekoliko mjeseci. A imat će što i vidjeti, jer neki od stanovnika su i zastićene vrste poput muflona, sivog sokola i šišmiša.

U svom obraćanju predsjednica je priznala da je pogriješila kad je u kampanji najavljivala da će se preseliti s Pantovčaka.

"Zalagala sam se da dužnosnici imaju snage i mudrosti priznati pogreške, tako i ja danas priznajem svoju. Tada nisam mogla zamisliti da država ne može osigurati zamjenski, odgovarajući objekt za Ured predsjednice", kazala je Predsjednica.