Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drago kamenje

Predmeti znatiželje i divljenja, pomažu li nam da ozdravimo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Minerali, drago i poludrago kamenje oduvijek su predmet znatiželje i divljenja. Neki ih vole kao nakit, neki vjeruju da im pomažu na putu do ozdravljenja. Na sajmu vrijednih eksponata u Puli - svatko je pronašao nešto za sebe.

Zeoliti iz Indije, ametisti i ahati iz Brazila, smaragdi iz Kolumbije - samo su neki od vrijednih eksponata ovogodišnjeg Sajma. 'Najviše ljude zanima nakit, ima i onih koji traže utjehu u kamenu', kaže Neven Micolinić, organizator sajma. Danas je takvih mnogo. Kako bi se osjećali smirenijima i sretnijima ovi ljudi pomoć potraže i kod kristaloterapeuta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

'Kad se on programira i kad se on uzbudi, odnosno kad se svojom energijom promijeni energija kristala, on počne djelovati', pojasnio je Radovan Lukanić, kristaloterapeut. Tako utječe na mnoge zdravstvene tegobe. Između ostalog na glavobolje, krvni tlak ili pak nesanicu. To je mjesto na kojem se, kažu posjetitelji osjeća posebna energija. A savjeti o boljem životu stižu sa svih krajeva svijeta.

'Ako pustite jantar u vodi 2 tjedna i okupate se s njime, koža će vam biti prekrasna', ističe Slavomir iz Poljske. Osim za liječenje, poznato je da se dragim kamenjem volimo i uljepšavati. Jedna ogrlica od crnih dijamanata najskuplji je eksponat, vrijedan 16.500 kuna.

Na sajmu su posjetitelji mogli izraditi i svoj jedinstveni primjerak nakita. Odabrali dragi, poludragi kamen ili mineral, kažu posjetitelji, nije važno. Bitno je to što se uz njega osjećaju i ljepše i zdravije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene