Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predizborni skup SDP-a u Čakovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na središnjem predizbornom skupu za III. izbornu jedinicu večeras je u Čakovcu ponovio da porez na kapitalnu dobit žele uvesti "jer teret financiranja države moramo preuzeti svi na sebe, a posebno oni koji imaju više".

Milanović je dodao da na izborima o sudbini Hrvatske treba odlučiti u Hrvatskoj, a ne izvan nje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekonomska odmazda Zbog Milanovićeve izjave o genocidu poduzetnik iz BiH povlači hrvatsku robu s polica Ivana Petrović stanje u Federaciji Ivana Petrović o izmjenama izbornog zakona u BiH: "Visoki predstavnik Schmidt neće učiniti ništa"

- Odlučujemo mi u Hrvatskoj. Sasvim je svejedno tko smo to mi, mi hrvatski građani, a ne podanici. Hrvati, katolici, Srbi, pravoslavci, muslimani, Bošnjaci, Židovi, sasvim je svejedno, jer mi smo stranka svih boja, osim crne, rekao je Milanović.

SDP-ov gospodarski strateg i kandidat za premijera Ljubo Jurčić poručio je da su veće plaće, mirovine i dobiti moguće samo većom domaćom proizvodnjom, a ne, kako je rekao, prodajom nacionalne imovine i zaduživanjem kao što je to činila HDZ-ova Vlada.

Živjeti možemo bolje ako bolje radimo, a mi ćemo ljudima osigurati bolji posao i višu plaću. Porez na kapitalnu dobit treba uvesti jer oni koji zarađuju milijune ne plaćaju porez, a plaćaju ga radnici na minimalcu, rekao je Jurčić. Ocijenio je kako je nezamislio da obični radnici financiraju zdravstvo, školstvo, policiju, diplomaciju i ostalo, a oni koji mnogo zarađuju na tržištu kapitala od svoga dohotka za to ne izdvajaju ni kunu.

- Tako ćemo samo primijeniti načelo ravnopravnosti i socijalne pravde, rekao je Jurčić, prvi na SDP-ovoj listi u III. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Međimursku županiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene