Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi donijelo je Pravilnik o specijalističkom usavršavanju doktora stomatologije za sljedeću godinu, u kojem su utvrđene grane specijalizacija te uvjeti koje je potrebno ispuniti za obavljanje specijalističkog staža.


Program specijalizacija obuhvaća, među ostalim, dječju i obiteljsku stomatologiju, oralnu kirurgiju, stomatološku protetiku, ortodonciju i oralnu medicinu, a traje u prosjeku tri godine.

Vezani članci Prosvjed u Šarengradu - 2 Stanovnici Šarengrada u strahu jer im se kamioni - zabijaju u kuće: ''Samo gledaš odakle će te lupiti'' Slika nije dostupna PITANJE ZA PREMIJERA I MINISTRA ''A kako bi bilo da nas ukinete i da mi prestanemo raditi?!''

Broj specijalizacija iz pojedinih područja odredit će zagrebački Stomatološki fakultet, doznaje se u HSK-u.

U Komori drže kako je novim Pravilnikom učinjen pomak jer se stomatološka struka tretira kao zasebna grana medicine, što pridonosi daljnjem razvitku stomatologije kao struke, a građanima će to omogućiti da dobiju bolje preduvjete za oralno zdravlje.

U Hrvatskoj radi ukupno oko 4.100 stomatologa. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, u osnovnoj mreži zdravstvenih ustanova, koju financira država, nedostaje 285 stomatologa.