Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi donijelo je Pravilnik o specijalističkom usavršavanju doktora stomatologije za sljedeću godinu, u kojem su utvrđene grane specijalizacija te uvjeti koje je potrebno ispuniti za obavljanje specijalističkog staža.


Program specijalizacija obuhvaća, među ostalim, dječju i obiteljsku stomatologiju, oralnu kirurgiju, stomatološku protetiku, ortodonciju i oralnu medicinu, a traje u prosjeku tri godine.

Vezani članci Ministarstvo vanjskih poslova Dnevnik Nove TV doznaje: Ministarstvu vanjskih poslova stigla zamolnica iz BiH za suradnjom protiv više hrvatskih ratnih zapovjednika Slika nije dostupna S plaže kod zubara

Broj specijalizacija iz pojedinih područja odredit će zagrebački Stomatološki fakultet, doznaje se u HSK-u.

U Komori drže kako je novim Pravilnikom učinjen pomak jer se stomatološka struka tretira kao zasebna grana medicine, što pridonosi daljnjem razvitku stomatologije kao struke, a građanima će to omogućiti da dobiju bolje preduvjete za oralno zdravlje.

U Hrvatskoj radi ukupno oko 4.100 stomatologa. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, u osnovnoj mreži zdravstvenih ustanova, koju financira država, nedostaje 285 stomatologa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju