Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na jugu Hrvatske

Požar progutao jahtu vrijednu milijune eura: Vatrogasci morali bagerom razbijati brod

Aktualno Galerija Nediljko Primorac, zamjenik zapovjednik JVP grada Makarske Nediljko Primorac, zamjenik zapovjednik JVP grada Makarske Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Požar na jahti u Makarskoj - 7 Požar na jahti u Makarskoj - 7 Foto: Dnevnik Nove TV Požar na jahti u Makarskoj - 6 Požar na jahti u Makarskoj - 6 Foto: Dnevnik Nove TV +4 Požar na jahti u Makarskoj - 1 Galerija 1/9 >>
Cijelu noć i dobar dio subote trajalo je gašenje luksuzne jahte u Makarskoj čiji se tjedni najam penje iznad 100.000 eura. Zbog zahtjevnog gašenja i gustog dima, centar Makarske bio je blokiran, a prolaz zabranjen i vozilima i pješacima. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Sirene žurnih službi i gusti crni dim malo kome u Makarskoj su dali spavati u noći s petka na subotu. Vatra je zahvatila luksuznu 34 metra dugu jahtu privezanu na rivi.Gašenje tona plastike i drva nastavljeno je i tijekom jutra. Na skupocjenom plovilu bila su tri državljanina Hrvatske. Nitko nije zatražio pomoć liječnika.

Promet dijelom Makarske cijelu noć i dobar dio dana bio je zatvoren za vozila i pješake. Jahta je u potpunosti uništena, a brane su postavljene kako bi se onemogućilo širenje preostalog pogonskog goriva.

Gašenjem trupa jahte bagerom, borba s požarom je nakon 16 sati završila. Kako je došlo do požara s milijunskom štetom, pokazat će kriminalistička istraga, a ostaci potonule jahte bit će u luci još neko vrijeme dok se ne odluči na koji način će biti uklonjeni.

  Pročitajte i ovo Gužva u prometu - 4 Sezona se tek zahuktava Ceste kao mravinjak, policija upozorava: "Ljudi misle da je autocesta sigurnija pa ne koriste pojas..."

Dobra vijest je da do većeg onečišćenja ne bi trebalo doći jer je jahta tek u subotu ujutro trebala napuniti tankove, a Makarska osim oštrog mirisa zagorene plastike živi uobičajenu subotnju ljetnu večer za što veliku zaslugu imaju vatrogasci.

Detalje pogledajte u prilogu reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kaštelana, koji je i razgovarao sa zamjenikom zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Makarske Nediljkom Primorcem.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sprema se akcija Vučić o detaljima napada u Beogradu: "Pratilo ih se, glavni terorist je došao u posjet majci"

Pristup brodu je bio najteži, plovila su uvijek zahtjevna, istaknuo je Primorac, koji je, između ostalog, kazao i da će sanacija luke trajati još neko vrijeme, a objasnio je i zašto je vatrogascima trebala pomoć bagera pri gašenju ovoga požara.

"Bager je pomogao u smislu probijanja oplate broda, naime, požar se uvukao u konstrukcijske elemente broda u koje nismo mogli pristupiti pa smo morali probiti oplatu broda da ubacimo sredstva za gašenje broda", objasnio je Primorac.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene