Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar koji je u 11:25 sati izbio u Ornitološkom rezervatu Parka prirode Vransko jezero uskoro će biti stavljen pod nadzor, izjavio je za Hinu Danijel Katičin, ravnatelj Parka prirode Vransko jezero Danijel Katičin.


Prema njegovim riječima, opožarena je površina od 600x600 metara u sjeverozapadnom dijelu Parka gdje se nalazi "srce rezervata". Teren je močvaran, prekriven je trstikom tako da djelatnici Parka i vatrogasci nisu mogli puno učiniti. Požar gasi kanader koji je došao za 45 minuta.

Vezani članci Plimni val pogodio otok Ist - 4 Plimni val pogodio otok Ist: ''Odjednom se more povuklo, ostalo je sve suho, sigurno metar i pol. Izgledalo je kao stihija'' DVD Žrnovnica ulovili zmiju Splitski vatrogasci čak dvaput intervenirali zbog zmija u kući: "To je dobar znak. Znači da je ljeto počelo"

Sada je teško reći što je izazvalo požar, to će pokazati istraga, ali prije desetak godina imali smo slučaj kada su uhićeni piromani koji su palili vatru u Parku. Nadam se da sada nije tako, da to nije slučaj, ali kao što sam već rekao, prave uzroke požara pokazat će istraga, rekao je ravnatelj Parka prirode Vransko jezero Danijel Katičin (Hina)