Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci daju sve od sebe

Požar bukti u Tribunju: ''Na žalost još nije pod kontrolom, a udari bure sve su jači''

Ivica Begić, zapovjednik JVP Vodice (Foto: Dnevnik.hr)
Ivica Begić, zapovjednik JVP Vodice (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ivica Begić, zapovjednik JVP Vodice (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Vatra je kućama zaprijetila u Tribunju. U Dnevniku Nove TV razgovarali smo s Ivicom Begićem, zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Vodice.

Kakvo je stanje, je li požar pod nadzorom?

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

Na žalost požar još nemamo pod kontrolom. Velik je požar. Udari bure, sve su jači i jači. Dajemo sve od sebe, ali nažalost još imamo tri aktivna kraka.

Jesu li mještani i kuće ugroženi?

Sada nisu. Sve što ide prema naselju, vatrogasne snage uz pomoć civila to uspiju obraniti. Nije izgorio ni jedan objekt, nemamo ni ozlijeđenih civila ni vatrogasaca.

Nedostaje li vam podrška iz zraka, mogu li kanaderi uopće poletjeti?

Nisu mogli. Kada smo vidjeli kakva je situacija, odnosno kakav je pristup požaru, nismo imali pristup. Kad smo vidjeli da je gusta borova šuma, tražili smo podizanje zračnih snaga. Međutim, budući da su takvi meteo uvjeti, nisu mogli izaći na teren. Sigurno da puno nedostaju i nadamo se da će se do jutra ova bura smiriti i da ćemo imati podršku iz zraka.

Kakva je noć pred vatrogascima?

Teška i duga. Svi vatrogasci, oko 50 vatrogasaca će ostati na terenu. Imamo branjenje, ako dođe blizu nekih objekata, to smo stavili kao prioritete, branimo i kulture, maslinike. Drugu borovu šumu kojoj sada nemamo pristup. To za sada nećemo dirati. Tek ujutro budući da na taj način možemo ugroziti vatrogasce.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene