Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Domagoj Mikić

Pozadina napada u Klasičnoj gimnaziji: "Došlo je do eskalacije ranijeg sukoba"

Uhićen je 18-godišnjak koji je u popodnevnim satima ušao u Klasičnu gimnaziju u Zagrebu i mačetom zaprijetio jednom učeniku. Incident se dogodio u prepunoj učionici, a reporter Domagoj Mikić doznaje pozadinu događaja.

Uhićen je 18-godišnjak koji je danas s mačetom upao u zagrebačku Klasičnu gimnaziju i ondje zaprijetio jednom učeniku, no brzo nakon toga je otjeran. Događaj cijeli dan prati reporter Domagoj Mikić.

"Možemo reći da je danas došlo do eskalacije ranijeg sukoba koji se dogodio između dvoje srednjoškolaca. Jedan srednjoškolac svom se prijatelju požalio da je u prvom sukobu izvukao deblji kraj, pa je njegov prijatelj iskoristio međusmjenu i potpuno neprimjetno ušao u školu", rekao je Mikić tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu Kraj drame Uhićen napadač iz Klasične gimnazije: "Susreo je učenika kojeg je i tražio, prijetio mu je oštrim predmetom"

Pročitajte i ovo Tučnjava u školi NASTAVNIK JE SUSPENDIRAN Učenik i nastavnik potukli se zbog mobitela: "Dobar je čovjek, ali se iznervirao. Učenik ga je psovao, svašta mu je rekao"

Dodatno zabrinjava, istaknuo je reporter, što je mladić s oružjem ušao u učionicu u kojoj se u tom trenutku odvijala nastava.

"Kada je ušao u razred, izvukao je hladno oružje koje bi se najbolje moglo opisati kao mačeta i započeo s njime mahati pred čitavim razredom. Treba pohvaliti sabranost profesorice i cijelog razreda. Kako doznajem, uhićeni 18-godišnjak nije od ranije poznat policiji", dodao je.

Zbog incidenta je, rekao je Mikić na kraju javljanja uživo, manji dio učenika zagrebačke gimnazije danas ranije završio s nastavom, a u narednim će im danima na raspolaganju biti i stručna pomoć.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene