Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj drame

Uhićen napadač iz Klasične gimnazije: "Susreo je učenika kojeg je i tražio, prijetio mu je oštrim predmetom"

Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu
Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu Goran Mehkek / CROPIX
Aktualno Galerija Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu Foto: Goran Mehkek / CROPIX Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu - 2 Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu - 2 Foto: Goran Mehkek / CROPIX Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu - 3 Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu - 3 Foto: Goran Mehkek / CROPIX Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu - 1 Klasična gimnazija u Križanićevoj ulici u Zagrebu - 1 Foto: Goran Mehkek / CROPIX +5 Zdravka Martinić-Jerčić, ravnateljica Klasične gimnazije, i Nina Karković, ravnateljica Jezične gimnazije - 1 Galerija 1/10 >>
Sve je više detalja o uznemirujućem incidentu u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji u Križanićevoj ulici u koju je upao naoružani napadač. Policija je privela osumnjičenog.

Zagrebačka policija javila je kako je privela mladića osumnjičenog da je naoružan upao u zagrebačku Klasičnu gimnaziju.

"U prostorije obrazovne ustanove u 13:50 došao je tada nepoznati mladić. Nakon toga na hodniku je susreo učenika kojeg je i tražio, a kojem je oštrim predmetom uputio prijetnje. Nakon upućenih prijetnji mladić je pobjegao.

Informacije i saznanja koje je zagrebačka policija prikupila o samom događaju rezultirali su ciljanom potragom za mladićem u dobi od 18 godina", javlja policija.

Tri sata nakon samog događaja mladić je pronađen i uhićen također na području Medveščaka te priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Ravnateljica: "Izgledao je rastrojeno"

Događaj cijeli dan prati i reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, koji se javio u Vijesti u 17, kad je razgovarao sa ravnateljicom Zdravkom Martinić-Jerčić.

"Ja u tom trenutku incidenta, naravno, nisam bila u učionici. Do mene je došla informacija od nekih učenica. Odmah sam krenula prema učionici. U međuvremenu je mladić bio na izlasku iz škole", rekla je.

Zatim ga je, dodala je ravnateljica, i ona ugledala.

"Ja sam se s njim srela na stepenicama unutar škole i ispratila ga iz zgrade da bismo svi bili sigurni. Napadač je izgledao rastrojeno, ljuto, iznervirano. U svakom slučaju, dosta neubrojivo. Ja nisam vidjela oružje, u tom trenutku nije imao ništa u rukama", ispričala je.

Martinić-Jerčić rekla je da mladić nije učenik Klasične gimnazije te da je iz učionice istjeran zahvaljujući sabranoj reakciji profesorice i učenika.

"Razrednica je bila u kontaktu sa svim roditeljima tako da je dio učenika koji se osjećao uznemireno otišao kućama", dodala je.

Dodala je i da škola ima videonadzor te će policija dobiti sve snimke koje su zabilježene izvan i unutar gimnazije.

Iskoristio međusmjenu za ulazak u školu?

Martinić-Jerčić nešto je ranije rekla kako će se škola, uz potporu Grada i Ministarstva obrazovanja, baviti time da riješi posljedice toga traumatičnog događaja na učenike.

"Najvažnije je da su učenici sigurni. Nastava se odvija redovno i nadamo se da se takav incident više neće dogoditi", dodala je ravnateljica.

Pročitajte i ovo Zatvorenik (Ilustracija: Guliver/Thinktsock) Europski sud za ljudska prava Zatvorenik tužio Hrvatsku zbog loših uvjeta iza rešetaka, od države mora dobiti 12.200 eura

Kazala je da nema saznanja o ranijim prijetnjama te da je mladić vjerojatno iskoristio međusmjenu da bi upao u školu.

"U trenutku smjene kroz ulaz i izlaz vjerojatno prolazi 700 i 800, učenika tako da je to praktički nemoguće kontrolirati", rekla je.

Nina Karković, ravnateljica Jezične gimnazije koja se također nalazi u Križanićevoj, dodala je da bi mladić bio uočen da se radilo o starijoj osobi, ali da se radilo o vršnjaku učenika, pa je vjerojatno zato prošao neprimijećen.

Martinić-Jerčić također je komentirala stanje u kojem se nalaze učenici škole.

"Stvarno su u šoku. Neki su na nastavi, a neki nisu", rekla je ravnateljica.

Odmah nakon incidenta ravnateljica Martinić-Jerčić za DNEVNIK.hr rekla je da je nepoznati mladić krenuo prema jednom učeniku.

"Profesorica i učenici nekako su uspjeli srediti da on izađe iz učionice", ispričala je ravnateljica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene