Danka Derifaj
Danka Derifaj Foto: DNEVNIK.hr

Višestruko nagrađivana istraživačka novinarka Danka Derifaj, u novoj, 16. sezoni, pridružuje se timu najjače istraživačke emisije u zemlji Provjereno.


Danka Derifaj tako se vraća u emisiju koju je gradila od njezinih početaka. Radila je kao novinarka/reporterka u Provjerenom ali i s terena za dnevni informativni program. Specijalizirala se za područje istraživačkog novinarstva.

Vezani članci Provjereno: Problem s mještanima i konjima - 8 Pred kamerama Provjerenog ozbiljne prijetnje: "Je*eš mi mater moju ako dobro prođeš s nama, jer nas ima puno više!" Provjereno: Svađa zbog puštenih životinja Pred kamerom prijetili smrću: "Kad te stanemo tuć, ti si mrtav čovjek"

Dobitnica je niza nagrada; Velebitske degenije, godišnje nagrade HND-a za najbolje televizijske reportaže u području zaštite okoliša, te godišnje novinarske nagrade ‘’Marija Jurić Zagorka’’ za televizijsko novinarstvo. Dobila je i nagradu Vesna Kvesić za hrabro i kritičko novinarstvo, nagradu Krunoslav Sukić za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava, a zajedno s još 15 kolega i kolegica dobila je i novinarskog Oscara - nizozemsku novinarsku nagradu De Tegel.

''Radujem se povratku u redakciju Provjerenog nakon više od šest godina. Radit ću u novinarskoj formi koju najbolje poznajem s ljudima s kojima sam imala odličnu suradnju i koji su mi dragi kolege. Mislim da nas čeka divan period i zaista mu se veselim'', izjavila Danka Derifaj.

Dobrodošlicu Danki u Provjereno poželjela je i direktorica informativnog programa Ksenija Kardum.

"Istraživačko novinarstvo bitna je komponenta Informativnog programa Nove TV. U današnje vrijeme treba ga osnažiti i pojačati. Dolaskom Danke Derifaj redakcija Provjerenog u novu sezonu zakoračit će bogatija. Danka je iskusna reporterka koja je gradila Provjereno i čije će priče, uvjereni smo, nastaviti doprinositi javnom interesu", izjavila je direktorica informativnog programa Ksenija Kardum.

Provjereno, emisija koja doprinosi boljitku našeg društva ponovno je na programu Nove TV od 8. rujna, svakog četvrtka u večernjem terminu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju