Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRAĐA U INI

Dnevnik Nove TV izračunao je koliko bi se prosječnih mirovina iz ukradene svote moglo podijeliti te koliko su teške ostale pljačke

Gotovo pola milijarde kuna u jednom trenutku bilo je na računu jednog umirovljenika. Ekipa Dnevnika Nove TV izračunala je koliko bi se prosječnih mirovina iz te svote moglo podijeliti.

Dok je jedan umirovljenik na računu imao gotovo pola milijarde kuna, većina drugih prima prosječnu mirovinu od 3050 kuna. To znači da bi se tim iznosom mogla isplatiti mirovina za više od 160.000 ljudi u Hrvatskoj.

Ova afera teška je više od milijardu kuna, a evo kako taj iznos izgleda u usporedbi s nekim dosadašnjim najzvučnijim aferama.

Fimi media, jedna od napoznatijih afera, prema pravomoćnoj sudskoj presudi za bivšeg premijera Ivu Sanadera i stranku HDZ teška je sve skupa oko 33 milijuna kuna, koliko su morali vratiti u državni proračun.

Predmet Planinska koji je Ivu Sanadera odveo u Remetinec početkom travnja 2019. godine završio je pravomoćnom presudom i dugom prema državi od 17 i pol milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna traži se smjena vlasti Pljušte reakcije na megakrađu u Ini: "Kako Grbin nije primijetio diplomu svoje supruge?"

Vrhovni sud potvrdio je i presudu u slučaju INA MOL u kojoj je bivši premijer osuđen za primanje oko 75 milijuna kuna mita, a treba vratiti polovicu tog iznosa.

Tako prema ovim trima osuđujućim presudama, ukupan iznos koji mora vratiti doseže oko 70 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Crkva Gospe od Zdravlja, Dubrava "mir kod Boga" Škugor planirao gotovo pola milijarde kuna prebaciti u Švicarsku? Njegova obitelj imala rezerviranu klupu u crkvi

U aferi Hypo u kojoj je presuda nepravomoćna jer se dio suđenja ponavlja, i to po drugi put, optužen je da je kao zamjenik šefa diplomacije 90-tih uzeo 3 milijuna i 600 tisuća kuna provizije od austrijske Hypo banke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatražili izvanrednu sjednicu NO-a Oglasio se MOL o pljački Ine: Za mega aferu doznali iz medija

Podsjetimo, prvostupanjski sud presudio je dvije i pol godine zatvora za zlouporabu položaja i ratno profiterstvo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene