Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok na Silvestrovo

"Sigurnost i povjerenje" na klimavim nogama: Splitska policija ni krivog ni dužnog uhitila 61-godišnjeg Splićanina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bizaran i tragikomičan susret sa splitskom policijom na Silvestrovo imao je 61-godišnji vozač iz Splita. Policija je ga je zaustavila i uhitila, s obrazloženjem da je za njim i njegovim vozilom raspisana tjeralica. Zapravo, tjeralica je raspisana za 81-godišnjakom i automobilom sa zagrebačkim registarskim oznakama.

Krilatica naše policije, "povjerenje i sigurnost", našla se na klimavim nogama na Silvestrovo u Splitu. Prometna policija zaustavila je 61-godišnjeg Splićanina u Mercedesu C klase starom 15 godina i sa splitskim registarskim oznakama te su ga obavijestili da je uhićen, jer je za njim i njegovim vozilom raspisana tjeralica.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Ilustracija djevojčica na intenzivnoj Obrat u slučaju teško opečene jednogodišnjakinje u Splitu: Policija objavila detalje

Uslijedio je šok, a čitavu zavrzlamu za Slobodnu Dalmaciju prepričao je sin tog vozača, Petar Jeličić.

Šok prvi

Petru je na Silvestrovo umrla baka, pa su on i njegov otac navedenim autom otišli po njegovu majku na posao. Po povratku kući primijetili su policijski automobil.

"Otac je zaustavio vozilo, a policajac je prišao i uzeo mu dokumente, prometnu i vozačku dozvolu. Nakon što je preko motorole provjerio podatke, rekao je mojem ocu da je za njim i njegovim vozilom od srpnja 2017. godine raspisana tjeralica iz makarske policije i da mora s njima u postaju", priča Petar.

Šok drugi

Uslijedio je novi šok, na već ionako stresnu situaciju zbog smrti u obitelji. Policajac je isprva inzistirao da Petrov otac krene s njim u postaju, no na kraju je pristao da prvo odveze njega i majku kući, nakon čega je uslijedio i rasplet u samoj policijskoj postaji.

U postaji, policijac je Petrovu ocu krenuo čitati za što ga se tereti. "Dana tog i tog, automobil zagrebačkih registarskih oznaka...", prepričava riječi policajca Petar i nastavlja. "Ocu tada ništa nije bilo jasno, kakve zagrebačke tablice? Pa on vozi automobil splitskih tablica...", priča.

Tad je Petrov otac upitao policajca za godište osobe za kojom je tjeralica raspisana i ispostavilo se da je riječ o osobi 20 godina starijoj, doduše istog imena i prezimena.

Isprika s počekom

"Naime, u pitanju je stric mojeg oca koji je rođen 1936. godine i ima prijavljeno prebivalište u Zagrebu", pojašnjava Petar te dodaje da se njegov otac, iako ima 61 godinu, fizički jako dobro drži i da sigurno ne odaje dojam osobe koja izgleda kao da ima 81 godinu.

Petar priznaje da je odmah htio kontaktirati s medijima, no njegov otac bio je protiv toga, rekavši mu kako se "s rogatim ne valja bosti".

Prijelomni trenutak bila je priča u medijima o splitskim policajcima koji su nedužnog 16-godišnjaka vezali lisičinama misleći da je on odbjegli pljačkaš pošte.

Petar na kraju kaže da se policajac koji je uhitio njegova oca, vrlo nevoljko ispričao za incident. Njegovu ocu zaprijetio je da će, ako ovaj ustraje da mu mora dati svoje službene podatke, on njemu zauzvrat napisati prijavu jer je povisio ton na njega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene