Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobne posljedice

Donosimo vam priču osobe kojoj su petarde prije 10 godina u potpunosti promijenile život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako broj stradalih od posljedica pirotehnike posljednjih godina pada, žrtve su i dalje većinom oni najmlađi. Policija zbog toga sve poziva na oprez u novogodišnjoj noći, a mi vam donosimo priču osobe kojoj su petarde prije 10 godina u potpunosti promijenile život.

"S ljevicom sam držao donji dio petarde, a s desnicom zašarafljivao. I kada sam ja to pričvrstio u jednom trenu se dogodila detonacija. Slika se zamutila, ton se izgubio... I tako se sve dogodilo... Ostao sam bez šake", prisjetio se Ivan Prgin tragedije koja mu je promijenila život.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Ilustracija Uzorno ponašanje Tata i mama prijavili dijete policiji i zaradili pohvalu: "Zaista su dali primjer"

"Kod mene doma u podrumu smo se igrali s pirotehnikom. Stara godina, znaš kako to ide. Kad si mlađi, razmišljaš "ništa se meni neće dogoditi". A na kraju arogancija, bahatost i samouvjerenost dovedu do poprilične tragedije".

Od tada je prošlo 10 godina, a Ivan i danas osjeća posljedice.

"Nikad ne možemo znati što se u transportu dogodi s pirotehnikom. Izmiješa li se barut, hoće li detonirati odmah, je li ispravna ili nije. A kada se to dogodi, može se dogoditi da bacate, pa ostanete gluhi, slijepi... Tako da se to uopće ne isplati, nikako", savjetuje Ivan.

Iako je priča poput Ivanove bezbroj, djeca i roditelji i danas u redovima čekaju da bi kupili petarde.

"Možda eventualno neke male petardice ako još imamo doma, rakete će bit ove godine", kaže jedan roditelj.

U posljednjih 15 dana od posljedica pirotehnike stradalo je devetero dječaka u dobi od 8 do 15 godina. Jedan od njih teško.

"Neka naše slavlje i doček Nove godine bude bez pirotehnike. To uistinu nema smisla i volio bih da te životne navike mimoiđu taj način proslave", poziva ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Nažalost, dosadašnje proslave pokazale su suprotno. Od pirotehnike najviše osoba strada u novogodišnjoj noći, tako da će policijske statistike tek sutra biti potpune.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene