Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sveučilišni profesori i voditelji katedri radnoga i socijalnoga prava Pravnih fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Splitu - Marinko Učur i Boris Buklijaš na današnjoj su raspravi u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) podržali SSSH-ov prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu, koje slijede u sklopu usklađivanja hrvatskoga radno-socijalnog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU, priopćeno je iz te sindikalne središnjice.


Također su dali potporu i SSSH-ovoj inicijativi za utemeljenje posebnog Ministarstva rada i socijalne politike, te radnih i socijalnih sudova.

Vezani članci Ilustracija Važna novost za roditelje: Uvodi se 10 dana očinskog dopusta uz puni iznos plaće Sabornica U Saboru o izmjenama zakona o prekidu trudnoće: "Nije isto kada nastaje ljudski život i kada nastaje ljudska osoba"

Učur i Buklijaš podržali su i sindikalni prijedlog da se suodlučivanje radnika regulira posebnim Zakonom o suodlučivanju, a ne Zakonom o radu.

Sastanak je značajan pomak prema uspostavi kvalitetnije i intenzivnije zajedničke suradnje sindikata i akademske zajednice u cilju poboljšanja radnih i životnih uvjeta hrvatskog radništva,
mišljenja su u SSSH.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju