U Hrvatskoj obrtničkoj komori potpisan je Memorandum o razumijevanju u uspostavi partnerstva za naukovanje između Vlade, Agencije za strukovno obrazovanje, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske obrtničke komore.

Galerija


Obrtnici i poduzetnici očekuju da će Memorandum utjecati na važnost i značaj strukovnog obrazovanja i naukovanja. Ministri pak naglašavaju kako je on temelj za donošenje novog Zakona o strukovnom obrazovanju.

Vezani članci Sanja Jerković i Milan Bandić (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) Bandić zabranio pročelnicama da sudjeluju o raspravi o izvješću o "Zagrebačkom Manhattanu" Veljko Miljević (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Hrvatska odvjetnička komora provjerava Veljka Miljevića zbog tvrdnji o korumpiranim sucima

"Da unaprijedimo svoje strukovno obrazovanje, da uvedemo centre kompetentnosti koje će nam omogućavati ukrupnjavanje naših kapaciteta u strukovnom obrazovanju", ističe ministrica Blaženka Divjak.

"Ove godine očekujemo dodijeliti 2400 stipendija za obrantnička zanimanja za koje bi isplata trebala početi prvoga dijela, negdje sredinom veljače", poručuje potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić.

"Mi želimo da oni znaju raditi u struci i da bismo mi koji radimo u struci poslodavci bili spremni preuzimati nove poslove", kaže Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.