Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temelj za novi zakon

Potpisan memoradum između Vlade, Agencije za strukovno obrazovanje i HOK-a o partnerstvu za naukovanje

Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr)
Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Hrvatskoj obrtničkoj komori potpisan je Memorandum o razumijevanju u uspostavi partnerstva za naukovanje između Vlade, Agencije za strukovno obrazovanje, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske obrtničke komore.

Obrtnici i poduzetnici očekuju da će Memorandum utjecati na važnost i značaj strukovnog obrazovanja i naukovanja. Ministri pak naglašavaju kako je on temelj za donošenje novog Zakona o strukovnom obrazovanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Uputili apel Suci u bijelom štrajku na sudovima: Oglasila se Hrvatska odvjetnička komora Ilustracija - 1 MAJSTORSKA POSLA Akcija uradi sam mogla bi vas skupo stajati: U Njemačkoj su neki kućni radovi zabranjeni, provjerili smo kako stoje stvari u Hrvatskoj

"Da unaprijedimo svoje strukovno obrazovanje, da uvedemo centre kompetentnosti koje će nam omogućavati ukrupnjavanje naših kapaciteta u strukovnom obrazovanju", ističe ministrica Blaženka Divjak.

"Ove godine očekujemo dodijeliti 2400 stipendija za obrantnička zanimanja za koje bi isplata trebala početi prvoga dijela, negdje sredinom veljače", poručuje potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić.

"Mi želimo da oni znaju raditi u struci i da bismo mi koji radimo u struci poslodavci bili spremni preuzimati nove poslove", kaže Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene