Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASJEDI DILJEM BANOVINE

Temelji Ivanine kuće odvojili su se šokantnih 19 centimetara: "Geomehaničari su nam rekli da tlo više nije za graditi novu kuću"

Gejziri iz bunara nakon potresa išli su i u Boku Palanječkom, koji se nalazi uz rijeku Savu. Glavni problem su mulj i pijesak koji su ostali u bunarima te rasjedi koji su se otvorili u cijelom selu.

Na posjedu Ivane Panežić u Boku Palanječkom nekoliko je rasjeda. Potonuće tla na nekim jestima iznosi više od 25 centimetara, a temelji su od kuće odvojeni 19 centimetara. Danas se otvorila i nova rupa. 

Ivanin je dom u prvom pregledu dobio zelenu naljepnicu. Međutim, Ivana i njena obitelj ne žive u svojoj kući, već u kontejneru. Kazala je kako su u prvom pregledu temelji kuće bili cijeli.

Dvorište konstantno tone, stepenice se tjedno odvoje za jedan centimetar, kaže Ivana Panežić, u vrtu je na površinu izbio pijesak i tamo neće moći saditi povrće. 

''Kad su došli geomehaničari, rekli su da tlo više nije za graditi novu kuću'', objašnjava Ivana. 

Pročitajte i ovo Luka Burilović (Foto: Dnevnik.hr) ŠIMPRAGA ODLAZI S FILOZOFSKOG Napravljen prvi korak prema smjeni Borasa? Burilović nakon maratonske sjednice: "Savjet je od rektora zatražio da točku o stanju na Sveučilištu stavi na dnevni red Senata"

Pročitajte i ovo Miroslav Krušlin NE POSTOJI POPIS Onkološki pacijenti ogorčeni cijepljenjem preko reda: "Moj doktor je rekao - 'bit ćeš prvi na redu kad dobijem cjepivo'. Cjepiva nema"

Vrlo joj je teško, znajući da možda više nikada neće moći kročiti u svoj dom. Najpotrebnija im je ''ekipa koja će pogledati što sada daje, što će biti sa zemljom, dvorištem i kućom''.

Panežić se nada da će se sve relativno brzo sanirati i nepojmljivo joj je zamisliti da bi se obnova mogla oduljiti.

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene