Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše počasti

Postoji nagrada koju Luka Modrić neće dobiti! Onu počasnog građanina svoga rodnog grada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko ne bi htio biti na mjestu Luke Modrića! Te najbolji igrač Svjetskog prvenstva, te osvajač Zlatne lopte, ma nema nagrade koju nije dobio. No ipak ima! U rodnom kraju nisu mu htjeli dodijeliti titulu počasnoga građanina.

Luka Modrić najbolji je igrač svijeta. Dobitnik je Zlatne lopte te brojnih drugih priznanja. A titulu počasnog građanina htjeli su i vijećnici Obrovca.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

"Smatrali smo da Luka Modrić koji je ovdje porijeklom i rođen na ovom području  da s obzirom na sve uspjehe pridonosi promociji Obrovca i zaslužuje povelju počasnog građanina", rekao je Ivan Vrkić, gradski vijećnik HSLS-a, 

"Modrićeva teška inspirativna životna priča, to je osnovni razlog da je Luka uzor i to su svi odali priznanje i to je trebalo napraviti u Obrovcu" rekao je Marko Klanac, gradski vijećnik HSLS-a. 

Prijedlog je odbijen

Predsjednik Gradskog vijeća kaže kako je to odluka Povjerenstva za dodjeljivanje nagrada. Tvrdi da je Modrić jednu nagradu već dobio 2014.

"Nema tu razloga, on je dobio godišnju nagradu Grada Obrovca, nema nagrade koju Luka ne bi zaslužio pošto smo mu već dali, da ne ispadne da dajemo svake godine", rekao je Marin Klanac, predsjednik Gradskog vijeća Obrovca. 

Umjesto Modriću titula počasnog građanina pripala je Anti Jurjeviću, poduzetniku kojemu se, s ostalima, sudi za gospodarski kriminal težak više od milijardu kuna.

"To je povjerenstvo odlučilo, čovjek je pomogao našem kraju, našem narodu, gospodin Ante Jurjević je čovjek koji je tu rođen, koji je pomogao ljudima u našem kraju u vrijeme rata, prije rata, poslije rata", rekao je Klanac. 

Oporba će ga, kaže, ponovno predložiti te neće odustati od svoje namjere.

"Za građane ovog mjesta znači osobno, a za uspjeh ovog mjesta to nije iskorišteno ni u turističke svrhe. Luka Modrić pokupio je sve nagrade i masa stranih novinara došla je vidjeti gdje se rodio", rekao je Mario Vrkić iz Obrovca. 

Drukčije od Obrovca razmišlja Zadar, koji je Modrića prošle godine proglasio počasnim građaninom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene