Tko ne bi htio biti na mjestu Luke Modrića! Te najbolji igrač Svjetskog prvenstva, te osvajač Zlatne lopte, ma nema nagrade koju nije dobio. No ipak ima! U rodnom kraju nisu mu htjeli dodijeliti titulu počasnoga građanina.

Galerija


Luka Modrić najbolji je igrač svijeta. Dobitnik je Zlatne lopte te brojnih drugih priznanja. A titulu počasnog građanina htjeli su i vijećnici Obrovca.

Vezani članci Razbijeni prozori zadarskog SDP-a ''Kampanja je počela'': Netko je kamenjem porazbijao prozore prostorija SDP-a, pozvana policija Ante Gotovina s roditeljima Luke Modrića (Foto: screenshot/Vijesti Nove TV) Luka Modrić proglašen počasnim građaninom Zadra, pogledajte što je tim povodom poručio Ante Gotovina

"Smatrali smo da Luka Modrić koji je ovdje porijeklom i rođen na ovom području  da s obzirom na sve uspjehe pridonosi promociji Obrovca i zaslužuje povelju počasnog građanina", rekao je Ivan Vrkić, gradski vijećnik HSLS-a, 

"Modrićeva teška inspirativna životna priča, to je osnovni razlog da je Luka uzor i to su svi odali priznanje i to je trebalo napraviti u Obrovcu" rekao je Marko Klanac, gradski vijećnik HSLS-a. 

Prijedlog je odbijen

Predsjednik Gradskog vijeća kaže kako je to odluka Povjerenstva za dodjeljivanje nagrada. Tvrdi da je Modrić jednu nagradu već dobio 2014.

"Nema tu razloga, on je dobio godišnju nagradu Grada Obrovca, nema nagrade koju Luka ne bi zaslužio pošto smo mu već dali, da ne ispadne da dajemo svake godine", rekao je Marin Klanac, predsjednik Gradskog vijeća Obrovca. 

Umjesto Modriću titula počasnog građanina pripala je Anti Jurjeviću, poduzetniku kojemu se, s ostalima, sudi za gospodarski kriminal težak više od milijardu kuna.

"To je povjerenstvo odlučilo, čovjek je pomogao našem kraju, našem narodu, gospodin Ante Jurjević je čovjek koji je tu rođen, koji je pomogao ljudima u našem kraju u vrijeme rata, prije rata, poslije rata", rekao je Klanac. 

Oporba će ga, kaže, ponovno predložiti te neće odustati od svoje namjere.

"Za građane ovog mjesta znači osobno, a za uspjeh ovog mjesta to nije iskorišteno ni u turističke svrhe. Luka Modrić pokupio je sve nagrade i masa stranih novinara došla je vidjeti gdje se rodio", rekao je Mario Vrkić iz Obrovca. 

Drukčije od Obrovca razmišlja Zadar, koji je Modrića prošle godine proglasio počasnim građaninom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr