Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Postoje sumnje da su Miljuša pokušali ubiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka općinska državna odvjetnica Željka Pokupec danas je izvijestila da nije izrazila neslaganje s kaznenom prijavom koju je policija podnijela nakon napada na novinara Dušana Miljuša, već da je uvidom u dokumentaciju procijenila kako je riječ o ubojstvu u pokušaju, a ne o nanošenju teških tjelesnih ozljeda što je u prijavi navela policija.

"Uvidom u dostavljenu dokumentaciju i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela iz članka 99. stavak 1. Kaznenog zakona (teška tjelesna ozljeda), ovo državno odvjetništvo procijenilo je kako postoje osnove sumnje na učin kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 90. u svezi članka 33. Kaznenog zakona, zbog čega je na nadležno postupanje prijavu proslijedilo Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", navodi se u današnjem dopisu Općinskog državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga protiv Dakića i Vuletića Miljuš i Galinec svjedočili na Županijskom sudu u vezi napada Slika nije dostupna 'Hrvatska poslala pozitivan signal' SEEMO pozdravio uhićenje osumnjičenika za premlaćivanje Miljuša

Zagrebačka policija jučer je potvrdila da je službeno obaviještena kako se zagrebačka općinska državna državna odvjetnica ne slaže s njihovom kaznenom prijavom, ali da u tome ne vide ništa neobično.

Po riječima policijske glasnogovornice Aleksandre Ljube vrlo se često dešava da se tužiteljstvo ne složi s policijskim mišljenjem i u tome nema ništa sporno.

No, Županijsko državno odvjetništvo niti danas nije odgovorilo na jučerašnje upite je li zaprimilo kaznenu prijavu od tužiteljice Pokupec, koje će daljnje korake poduzeti i kada će o rezultatima rada na tom slučaju izvijestiti javnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene