Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poštanski djelatnik svjedočio o žrtvama 'garaže'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja za zločine nad osječkim Srbima 1991. u slučajevima 'garaža' i ' selotejp' svjedočio je i Božidar Buhin, koji je u to vrijeme u optužnici radio u osječkoj pošti.

Svjedok je, na poziv tužiteljstva, trebao govoriti o odvođenju žrtava Nikole Vasića i Branka Lovrića, inače njegovih kolega. No, predstavnici Županijskog državnog odvjetništva kazali su da su nezadovoljni njegovim iskazom, jer je u istrazi govorio drugačije.

Pročitajte i ovo Garaž u Klaićevoj 800 parkirnih mjesta Zagreb pokreće investiciju: Gradit će se velika javna garaža na tri etaže Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Lovrića je svjedok danas opisao kao deklariranog Jugoslavena, koji je u pošti zapošljavao ljude takvog profila. Za Vasića je čak kazao i da je četnik u čijem su ormariću pronađene četničke iskaznice i oružje.

Buhin je u ratno doba bio zapovjednik poštanske oružane jedinice. Tvrdi da je na to mjesto izabran uz suglasnost prvooptuženog Branimira Glavaša, ali i Vladimira Šeksa, koji su u poštu često dolazili.

No, odbacio je nagađanja da su tada najodgovorniji ljudi u Osijeku u poštu dolazili radi prisluškivanja. 'Osobe koje su prisluškivale tada više nisu radile u pošti', kazao je Buhin tužiteljici, dodajući da su zahtjevi za prisluškivanjem bili normalni prije demokratskih promjena.

Suđenje se nastavlja 16. lipnja, ispitivanjem troje novih svjedoka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene